AKP’li vekil vatandaşa ayrımcılık: Parası olmayan eski yolu kullanır

Okuma Süresi 3 dkYayınlanma Cuma, Kasım 19 2021
AKP Manisa Milletvekili Uğur Aydemir, Hazine’den garanti ödemesi yapılan yolları savunurken, “Cebinde parası olmayan eski yolu kullanır” dedi.

Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu’nda Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ile bağlı kuruluşların 2022 yılı bütçesi dün görüşüldü. AKP döneminde en çok tartışılan konuların başında gelen hazine garantili projeler, bütçe görüşmelerinde tartışmalara yol açtı.

‘Yapı-İşlet-Devlet’ modeliyle özel sektöre yaptırılan ve döviz cinsinden tarife belirleyen ücretli otoyolları gündeme getiren CHP Uşak Milletvekili Özkan Yalım, Çanakkale Köprüsü için “15 avrodan geçecek aracı nereden bulacaksınız?” diye sordu.

CHP Aydın Milletvekili Hüseyin Yıldız ise “Bir köprü parasına beş köprü yaptınız” sözleriyle harcamaları eleştirdi.

"ŞİİR GİBİ..."

AKP’li Uğur Aydemir ise iktidarları dönemindeki projeleri “Maşallah şiir gibi” gibi sözleriyle anlattı.

Ardından köprü, otoyol ve havalimanlarına ilişkin sözlerini Gezi Parkı eylemlerine bağlayarak, “Gezi eylemlerine katılanlar ne diyorlardı? ‘Bizim derdimiz ağaç değil.’ Derdiniz ne? Bir… ‘Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nü yapmayın.’ Başka? ‘Üçüncü havalimanını yapmayın’” ifadelerini kullandı.

Aydemir’in konuşması sırasında AKP sıralarından sık sık “Yaparsa AK Parti yapar” sesleri duyuldu.

"PARASI YOKSA ESKİ YOLU KULLANIR"

Toplantıda, HDP Diyarbakır Milletvekili Garo Paylan’ın geçen yılki komisyon toplantısında söylediği, “İstanbul’un Avrupa Yakası’ndan İzmir’e gittim. Şimdi, Kuzey Marmara Otoyolu’nu kullanmak durumunda kaldım, dediğiniz gibi yol çok kalabalıktı ama benim OGS sayın bakan, benim tahmin ettiğimden… Yetmedi, yolda kaldım” sözleri gündem oldu.

Bunun üzerine konu, yollara ödenen ücretlere geldi. Aydemir, şunları söyledi: “Paranız bittiği zaman arkadaşlar gözlerinizi kapa

Bu haberler de ilginizi çekebilir