AKP'li eski Bakan'dan hükümete sert eleştiri
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Perşembe, Ekim 15 2015
Eski Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen: “Sene 2009, biz ticaretten bahsediyorduk. Sene 2015, biz siyasetten bahsediyoruz sadece. Ticaretin önüne siyaset geçti. Bizim işimiz mal ihraç etmektir, rejim ihraç etmek değildir. Ben eğer gider de başka ülkelere demokrasi ihraç etmeye kalkarsam, onlar da bize kalkar terörist ihraç eder. Bu budur.”

59. ve 60. AKP hükümetlerinde Dış Ticaret ve Gümrüklerden Sorumlu Devlet Bakanı olarak görev yapan Kürşad Tüzmen, son dönem AKP hükümetlerinin ekonomi politikalarını yerden yere vurdu. 1 Kasım seçimleri öncesi, hesaplama yöntemini değiştirerek kişi başı milli gelir bir gecede, kâğıt üstünde 10 bin dolar seviyesinden 19 bin dolar seviyesine çıkarıldı. Kocaeli Sanayi Odası Meclis toplantısında konuşan Kürşad Tüzmen, milli gelir hesaplama yönteminin değiştirilmesi için şöyle dedi: “Kişi başı milli gelir 9 bin dolara düştü dolar artışı nedeniyle. Şimdi diyorlar ki alım gücü paritesi. Ben senelerce Devlet Planlama Teşkilatı'nda çalıştım. Alım gücü pariteleriyle hesap yapılamaz. Olmaz. Neyse o! 2002'deki rakamları güç pariteleriyle mi yaptın? 2003, 2004, 2005'te… Bugün aynı şekilde devam edeceksin.”
'BİZ MODEL ANLATIYORDUK, ŞİMDİ SİYASET ANLATIYORLAR'
“Lafı eveleyip gevelemiyorum. Neyse onu söylüyorum.” diyen Kürşad Tüzmen, kendi bakanlık dönemi ile şimdiki AKP hükümetinin politikaları arasındaki farkı şöyle anlattı: “Biz o zaman model anlatıyorduk. Şimdi çıkan arkadaşlar siyaset anlatıyor. Sene 2009, biz ticaret bahsediyorduk. Sene 2015, biz siyasetten bahsediyoruz sadece. Ticaretin önüne siyaset geçti. Aynı şekilde dış politikada da ben bunu görüyorum. Bizim işimiz sizlerle beraber mal ihraç etmektir, hizmet ihraç etmektir. Bizim işimiz rejim ihraç etmek değildir. Kaldı ki demokrasi ihraç etmek hiç değildir. Ben eğer tutar da -kendim zaten zor bağlıyorum pantolonumu- 10 bin dolar gelirle gider de başka ülkelere demokrasi ihraç etmeye kalkarsam, onlar da bize kalkar terörist ihraç eder. Bu budur.
'BİZ BUNU YAPMADIK'
Şimdi bizim eskiden ne farkımız vardı? Hiçbir zaman kullandığımız dilde biz karşı taraflara ‘ülkenizin rejimini biraz düzeltmek lazım' demedik, biz bunu yapmadık. Mal ihraç ettik, hizmet ihraç ettik. Biz en güzel bina yaparız, otomotiv ürününü üretiriz. En güzel otomobil farı yaparız. En kalitelisini üretiri
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.AKP'li Şamil Tayyar'ın dediği çıkmadı! ”Bu karar, Saran’ın değil, Fenerbahçe’nin gücüdür”2.'Ukrayna'daki savaş 90 gün içinde sona erebilir!'3.Melih Gökçek mahkum oldu: 20 bin tl tazminat ödeyecek!4.Lütfi Arıboğan ve İlhan Helvacı adli kontrolle serbest bırakıldı5.MHP'li Yıldız'ın kapsam dışı kalanlar 'sabretsinler' çıkışı siyasiler için de bir anlam taşıyor mu?
6.Can Holding soruşturmasında yeni gelişme!7.OYAK'ta neler oluyor? Üyeler deprem yardımları tutarsız olunca hesap sordu!8.Barış Terkoğlu adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı9.Zelenskiy: ABD ile anlaştığımız konular var!10.Kıyamet için gemi inşa ettiren sahte peygambere büyük öfke: Gemiyi ateşe verdiler

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

SAFVET SENİH

CUMA KARAMAN

ERTUĞRUL İNCEKUL

HÜSEYİN ODABAŞI
ÇOK OKUNAN HABERLER

AKP'li Şamil Tayyar'ın dediği çıkmadı! ”Bu karar, ...

'Ukrayna'daki savaş 90 gün içinde sona erebilir!'

Melih Gökçek mahkum oldu: 20 bin tl tazminat ödeye...

Lütfi Arıboğan ve İlhan Helvacı adli kontrolle ser...

MHP'li Yıldız'ın kapsam dışı kalanlar 'sabretsinle...


