AKP'liler Erdoğan'ı Kraliçe'ye mi şikayet etti?

Okuma Süresi 3 dkYayınlanma Salı, Kasım 2 2021
İngiliz Financial Times gazetesinde, "Zayıf Türkiye ekonomisi Erdoğan'ı devirecek mi?" başlıklı bir makale yayımlandı. Haberde AKP'de üst düzeyde bulunduğu anlaşıkan kişilerin Erdoğan'ın sağlığına dair ifşaatları ve şikayet eden açıklamaları dikkatlerden kaçmadı.
İngiliz gazetesi Financial Times (FT), Türkiye’deki ekonomik sorunları ve bunlara paralel olarak siyaset sahnesinde yaşanan gelişmeleri mercek altına aldı. ‘Erdoğan’ı zor durumdaki ekonomi mi devirecek?’ başlıklı makalede, AKP kulislerinden aktarılan yorumlar gündeme getirildi.

AKP içinden gazeteye konuşan isimler, AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ı eleştirdi. Bir yetkili, ekonomi konusunda ‘kimsenin Erdoğan’a gerçeği söyleyemediğini’ söyledi.

‘ERDOĞAN SORUNLARIN ABARTILDIĞINA İKNA OLMUŞ’

İsmi açıklanmayan bir parti üyesi, halkın ekonomik gidişattan rahatsız olduğunu anlattığı Erdoğan’ın kendisine öfkeyle, “Yalan söylüyorsun. Sokağı senden daha iyi biliyorum” dediğini öne sürdü; Erdoğan için “Parti içinden ve hükümetten bazılarının sorunları abarttığına ikna olmuş durumda” ifadelerini kullandı.

‘ROTA DEĞİŞİKLİĞİ ÇAĞRISI YAPANLARA KULAK VERMİYOR’

Makalede “Erdoğan, Türkiye’nin 765 milyar dolarlık ekonomisini kendine has yönetme biçiminin işe yaramadığına dair giderek artan sayıda uyarı sinyalleri alıyor. Ekonomik büyüme kağıt üzerinde iyi görünse de, bu durum istihdama yansımadı” denildi. Son enflasyon ve döviz verilerini aktaran, FT, iktidar partisinin anketlere göre oy kaybettiğini, muhalefetin yükselme eğilimde olduğunu ve bazı uzmanların önümüzdeki senenin ilk yarısında erken seçim beklediğini belirtti. Gazete, “Fakat etrafı dalkavuklarla çevrili olan ve sağlığına dair dedikodularla karşı karşıya bulunan Erdoğan, kendisine rota değişikliği çağrısı yapanlara kulak veremiyor veya bunu yapmak istemiyor gibi görünüyor” yorumunu yaptı.

ESKİ AKPLİ BAKAN: HER ŞEY KÖTÜDEN DAHA KÖTÜYE GİDİYOR

FT, dünyanın birçok yerindeki merkez bankalarının faiz artırmasına ve ülke içindeki yüksek enflasyona rağmen Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası’nın geçen ay faiz indirdiğini ve Erdoğan’ın piyasaları ‘bir kez daha şaşırttığını yazdı; Erdoğan’ın bundan birkaç gün sonra da 10 Batılı büyükelçiyi sınırdışı

Bu haberler de ilginizi çekebilir