AKP'nin eğitimde samimiyetsizliği

Okuma Süresi 3 dkYayınlanma Perşembe, Aralık 21 2017
Türkiye'de eğitim sisteminin sorunları eğitimcilerin serzenişlerine konu oluyor. Samanyoluhaber'e e-posta gönderen bir eğitimci durumu analiz etti
AKP'NİN EĞİTİMDE SAMİMİYET(sizliği)İ

AKP iktidara geldiğinde eğitim konusundaki vaatlerinde ilk sırayı dindar nesil yetiştirmek, daha sonra eğitim seviyesini yükseltmek, üniversiteler açmak geliyordu.
            
Dindar nesil yetiştirmek için harekete geçen AKP İmam Hatip Lisesi (İHL) sayısını artırmaya başladı. 2002'de 450 olan İHL sayısı 2017'de 1452'ye ulaştı. Dindar nesil yetiştirecek olan İHL'ler zaman içinde evrilerek AKP'nin ve siyasal islamın siyaset mektebi haline geldi. İnternete düşen İHL öğrencilerinin sınıftaki slogan atışları buna örnektir. AKP'nin arka bahçesi olan İHL'ler miting, toplantı, gösteri ve eylemlere insan temin edilen DEPOLAR haline getirildi.

Eğitim seviyesini yükseltmek isteyen AKP sınıfta kalmayı kaldırdı. Bir yandan da öğretmenlere yüklenerek düşük not vermelerinin önüne geçti. KEMMİYETİ KEYFİYETE tercih etti. KALİTEYİ İSTATİSTİKLERE feda etti. Sonuç olarak, okuma yazma istatistikleri yükselirken orta okula geldiği halde okuma yazma bilmeyen çocuklar yetişti. En son eğitim terminolojisine soktukları "HORMONLU NOT" terimi de kendilerinin sebep olduğu kendi eğitim politikalarının sonucu ortaya çıkmış bir yanlıştır.

AKP'nin eğitimdeki samimiyetsizliğinin diğer bir göstergesi sürekli olarak SINAVLARDA YAPILAN DEĞİŞİKLİKLER. Bu kadar fazla değişiklik öğrenci ve velileri şaşkına çevirdi. Milli eğitim bakanının basında çıkan şu açıklaması durumu ve samimiyetlerini ispatlar mahiyettedir. "Ufak tefek değişiklikler dahil eğitimde yaklaşık bir milyon değişiklik yaptık, eğitim sistemimize bir şey olmadı."
                   
TEOG sınavlarındaki son değişiklikten sonra eğitim sistemimizde bugüne kadar hiç karşılaşılmayan bir sistem getirerek okulları "NİTELİKLİ OKUL" ve "NİTELİKSİZ OKU

Bu haberler de ilginizi çekebilir