Alman içişleri bakanı İstanbul'a gidiyor


Almanya İçişleri Bakanı Thomas de Maiziere'nin, Sultanahmet saldırısının ardından bugün İstanbul'a gideceği açıklandı. Deutsche Welle Türkçe servisinin haberine göre, İçişleri Bakanı de Maiziere, temaslarında saldırının ardından gündeme gelen iddialara cevap arayacak.

İstanbul Sultanahmet'te meydana gelen saldırıda hayatını kaybeden 10 kişiden 8'inin Alman vatandaşı olması Berlin'de "Saldırının hedefi Almanlar mıydı?" sorusunu gündeme getirdi.

Olayı yerinde incelemek ve yetkililerden doğrudan bilgi almak üzere Almanya İçişleri Bakanı Thomas de Maiziere bugün İstanbul'a gidiyor. İçişleri Bakanlığı sözcüsü, mevkidaşı Efkan Ala ile görüşeceğini belirtti.

BERLİN'İN ELİNDE İPUCU VAR MI

Alman haber ajansı dpa'nın edindiği bilgelere göre ise saldırının hedefinde Almanların olduğuna dair Alman hükümetinin elinde şimdiye kadar bir ipucu yok.

Almanya Başbakanı Angela Merkel de saldırının ardından dün Türkiye Başbakanı Ahmet Davutoğlu ile görüşecek bilgi almıştı. Merkel saldırı ile ilgili yaptığı açıklamada, Sultanahmet saldırısını özgürlüğe yapılmış bir saldırı olarak nitelendirerek hayatını kaybeden Almanların yakınlarına da başsağlığı diledi. CİHAN
<< Önceki Haber Alman içişleri bakanı İstanbul'a gidiyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER