Alman şirketleri, Brüksel saldırısı sonrası teyakkuzda


Belçika'nın başkenti Brüksel'de meydana gelen terör saldırılarından sonra Alman şirketleri önlemler aldı. Almanya'nın en büyük havayolu şirketi Lufthansa yaptığı yazılı açıklamada, dün ve bugün Brüksel şehrine yapılacak tüm uçuşlarını iptal ettiğini bildirdi. Volkswagen Grubu'na bağlı Audi de Brüksel'de bulunan fabrikasında üretimin durdurulduğunu duyurdu.

iki gün içerisinde Frankfurt ve Münih'ten Brüksel'e doğru toplam 54 uçuş seferinin gerçekleşmeyeceğini duyuran Lufthansa, bundan 4 bin 500 yolcunun etkilendiğini internet sitesinde duyurdu.

Yapılan açıklamanın devamında ise 22 ile 28 Mart tarihleri arasında Brüksel'e gidecek veya şehirden gelecek yolcular için biletlerin ücretsiz değiştirilebileceği veya iptal edilebileceği de haber verildi. Bu işlemin Lufthansa Grubu'na üye Avusturya Havayolu, Lufthansa, Brüksel Havayolu, Swiss ve Eurowings şirketleri için de geçerli olduğu bilgisi verildi. Terör saldırısının geçrekleştiği gün ise Lufthansa şirketi, Brüksel'deki Zaventem Havalimanı'nın kapatıldığına işaret ederek, 25 uçak seferinin iptal edildiğini ve bundan yaklaşık 2 bin yolcunun etkilendiği açıklamıştı.

AUDİ, BRÜKSEL'DEKİ FABRİKASINDA ÜRİTİMİ DURDURDU

Volkswagen Grubu'na bağlı Audi de Brüksel'de bulunan fabrikasında üretimin durdurulduğunu açıkladı. 34 kişinin hayatını kaybettiği ve 200'den fazla kişinin yaralandığı terör saldırısından sonra Audi yaptığı açıklamada, gece vardiyasında çalışan bin 100 çalışanını evde kalmasını istediğini bildirdi. Automative News haber sitesine konuşan Audi sözcüsü, gündüz vardiyasında bir değişiklik olmadığını, ancak gelişmeler ve güvenlik birimlerinin tavsiyelerine göre bu durumun değişebileceğini söyledi.

Sözcü, yaşanan olaylardan sonra yaklaşık 2 bin 500 kişinin çalıştığı fabrikada güvenlik önlemlerini artırdıklarını sözlerine ekledi. CİHAN
<< Önceki Haber Alman şirketleri, Brüksel saldırısı sonrası teyakkuzda Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER