Almanya'da Erdoğan'ın ziyareti öncesinde DİTİB tartışması alevlendi
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Pazar, Kasım 12 2023
Erdoğan'ın Almanya ziyareti öncesinde Alman siyasetçilerden DİTİB'e yönelik eleştiriler artıyor.

Erdoğan'ın 17 Kasım günü Almanya'ya yapacağı ziyaret öncesinde Almanya'daki Diyanet İşleri Türk İslam Birliği'ne (DİTİB) yönelik eleştirilerin dozu artıyor.
Almanya Tarım Bakanı Cem Özdemir, Welt am Sonntag gazetesine yaptığı açıklamada, Almanya'da Türkiye'den bağımsız dini yapılara ihtiyaç duyulduğunu söyledi. Özdemir, Almanya'daki İslami kuruluşlar konusunda "Değerlerimize bağlı ve anayasa zemininde sağlam bir şekilde duran bir İslam'ın uygulanabileceği, bağımsız ve Ankara ile bağı bulunmayan yapılara ihtiyacımız var" dedi. Özdemir, Türkiye'deki Diyanet İşleri Başkanlığı'na tabi olan ve Yahudiler ile İsrail devletini "kötü görenlere" karşı Almanya'da "yanlış bir hoşgörü" gösterilmemesi gerektiğini ifade etti.
Schleswig-Holstein eyaletinin Eğitim Bakanı ve Hristiyan Demokrat Birlik (CDU) Yahudi Forumu'nun sözcüsü olan Karin Prien ise Welt am Sonntag gazetesine verdiği demeçte, Almanya'nın yurt dışından yönetilen ve Almanya'daki yasalar ile kuralları tanımayan dini temsilciliklere ihtiyacının olmadığını ifade etti. Prien aynı zamanda Almanya'da bir kurumun devlet tarafından muhatap alınması için o kurumun İsrail devletinin var olma hakkına bağlılığını ortaya koymasının "zorunlu bir ön koşul" olması gerektiğini belirtti.
Hür Demokrat Parti'nin (FDP) dini politikalar konusundaki sözcüsü Sandra Bubendorfer-Licht ise Welt am Sonntag'a yaptığı açıklamada, din dersleri konusunda okullar ile DİTİB arasında varılan iş birliklerinin "derhal son bulması" gerektiğini kaydetti. Yurt dışından gelen etkilere bağımlılığın azaltılması gerektiğini ifade eden Bubendorfer-Licht, "Bu nedenle imamların Almanya'da eğitimine artık hız verilmeli ve değerlerimize uygun Avrupa tarzı bir İslam'ı hayata geçirmeliyiz" dedi.
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Avustralya'daki terör saldırısında ilginç detaylar ortaya çıktı!2.Teknik güncelleme duyurusu3.DDK'dan istifa eden Furkan Torlak Cem Küçük'ün iddialarına yanıt vermeye çalıştı4.Mehmet Akif Ersoy dosyasında kritik gelişme!5.F-16'ların vurduğu İHA hakkında şok bilgi: Ankara yakınlarına kadar ulaşmış
6.AİHM ailesinden 850 km uzakta tutulan kişi için Türkiye'yi mahkum etti!7.KHK'lılar Ankara'da adeletsizliği haykırdı: Zeytinyağı almak bile terör suçu oldu...8.Fatih Erbakan’dan KHK'lıların durumuna dikkat çekti: Aileleriyle birlikte milyonlar mağdur9.MHP'ye o il'deki tek belediye başkanı üzerinden operasyon mu çekiliyor?10.CHP’li Tan güvenlik zaafını açıkladı: İHA, Ankara’da ROKETSAN’a çok yakında düşürüldü

SAFVET SENİH

CUMA KARAMAN

ERTUĞRUL İNCEKUL

ABDULLAH AYMAZ

ARİF ASALIOĞLU
ÇOK OKUNAN HABERLER







