Anayasa görüşmeleri HDP'siz başladı
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Cuma, Ağustos 12 2016
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın çağrısıyla AKP, CHP ve MHP heyetleri çalışmaya başladı HDP, “Bizsiz anayasa yapılamaz” derken, hukukçular da OHAL döneminde HDP’siz anayasa değişikliğine gitmeyi sorguluyor.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın çağrısıyla AKP, CHP ve MHP’nin ilkesel olarak benimsediği yargıyla ilgili ‘mini anayasa paketi’ için üç partinin temsilcisiyle ilk toplantı yapıldı. 15 Temmuz gecesi meclisin vurulduğu yerde yapılan toplantı, mecliste grubu bulunan ancak toplantı dışında tutulan HDP’nin durumu ve OHAL'de anayasa değişikliğiyle ilgili soruları yeniden gündeme taşıdı.
CHP’de rahatsızlık
CHP ve MHP her ne kadar 15 Temmuz sonrası yaşanan ‘uzlaşma iklimi’ne vurgu yapsa da, anayasa değişikliği için oluşturulan komisyonda HDP’nin dışarıda bırakılması Ankara siyasetini hareketlendirdi. PKK’yla arasına yeterince mesafe koymadığı eleştirisiyle AKP’nin 7 Ağustos’ta tüm siyasi partilerin katılımıyla İstanbul Yenikapı’da düzenlediği ‘darbeye hayır’ mitingine çağrılmayan HDP’nin mecliste nasıl hareket edeceği tüm siyasi partiler tarafından mercek altına alınmış durumda. Zira HDP, 15 Temmuz sonrası AKP, CHP ve MHP üçgenindeki tüm siyasi trafiğin de dışında bırakıldı.
Mecliste temsil edilmesine karşın HDP’nin anayasa değişikliğinin dışında tutulması en çok CHP’yi rahatsız ediyor. Anayasa çalışmalarını yakından izleyen CHP’li Namık Havutça, “Çok rahatsızlık yarattığı için HDP’nin çalışmalara dahil edilmesi gerektiğini özellikle iktidar partisine ilettik” diye konuştu. 15 Temmuz’un tüm siyasi partiler tarafından sorgulanması gerektiğini düşünen Havutça’ya göre, HDP dışarıda bırakılarak yapılacak bir anayasanın toplumsal barış getirmesi imkansız. “HDP; mecliste grubu bulunan bir partidir. Siz onu yok sayarak Türkiye'ye demokrasiyi getiremezsiniz” diyen Havutça, “Yapılan yanlış hemen düzeltilmelidir. Yoksa yanlışlar zincirine bir yanlış daha eklenecektir. Bir uzlaşma, bir barıştan sözediyorsak HDP de bunun içinde tutulmalıdır. OHAL gibi zor bir dönemde, zor işler yapmaya çalışıyorsak HDP’siz olmaz” diye konuştu.
TBMM Adalet Komisyonu Başkanı AKP’li Ahmet İyimaya ise DW’ye yaptığı değerlendirmede HDP’siz çalışmalarda
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Avustralya'daki terör saldırısında ilginç detaylar ortaya çıktı!2.Teknik güncelleme duyurusu3.DDK'dan istifa eden Furkan Torlak Cem Küçük'ün iddialarına yanıt vermeye çalıştı4.Mehmet Akif Ersoy dosyasında kritik gelişme!5.F-16'ların vurduğu İHA hakkında şok bilgi: Ankara yakınlarına kadar ulaşmış
6.AİHM ailesinden 850 km uzakta tutulan kişi için Türkiye'yi mahkum etti!7.Fatih Erbakan’dan KHK'lıların durumuna dikkat çekti: Aileleriyle birlikte milyonlar mağdur8.MHP'ye o il'deki tek belediye başkanı üzerinden operasyon mu çekiliyor?9.CHP’li Tan güvenlik zaafını açıkladı: İHA, Ankara’da ROKETSAN’a çok yakında düşürüldü10.Fevzi Çakır da Habertürk'teki görevinden istifa ettiğini duyurdu

SAFVET SENİH

CUMA KARAMAN

ERTUĞRUL İNCEKUL

ABDULLAH AYMAZ

ARİF ASALIOĞLU
ÇOK OKUNAN HABERLER







