Ankara'yı beyaza bürüyen kar, çabuk erimeye başladı


Ankara'da sabaha karşı etkili olan ve şehri beyaza bürüyen kar yağışı, etkisini öğle saatlerinde kaybetmeye başladı. Başkent'in çoğu yerini kaplayan ve bazı yerlerde 15 santimetreye kadar ulaşan kar, öğle saatlerinde erimeye başladı. Ankara'da yarın da kar yağışı beklenirken, Çarşamba günü yağışın karla karışık olacağı tahmin ediliyor.

Meteoroloji ayrıca iç kesimlerde yer yer kuvvetli olmak üzere buzlanma ve don olayı beklendiğinden, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (yollarda buzlanma nedeniyle trafikte ve ulaşımda aksamalar vb.) dikkatli ve tedbirli olunmasını istedi. Rüzgarın genellikle güney yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, iç kesimlerde yer yer kuvvetli (30-50 km/s) esmesi bekleniyor.

Öte yandan geçtiğimiz günlerde Batı Karadeniz bölgesinde meydana gelen kar yağışları ile yer yer yüksek kar örtüsü meydana geldiğine işaret eden Meteoroloji uzmanları, hafta başından itibaren eski kar örtüsü üzerine yeni yağışların meydana gelmesi gibi nedenlerle yüksek kar örtüsüne sahip eğimli alanlarda çığ tehlikesi bulunduğunu hatırlattı.

HATAY İLE OSMANİYE ÇEVRELERİNDE KUVVETLİ YAĞIŞ

Bugün (Pazartesi) Doğu Akdeniz'de görülecek yağışların; akşam saatlerinden sonra Hatay ile Osmaniye çevrelerinde kuvvetli sağanak ve gök gürültü sağanak yağış, yükseklerinde ise karla karışık yağmur ve kar şeklinde etkili olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı(sel, su baskını, ulaşımda aksamalar,) dikkatli ve tedbirli olunması istendi.

GÜNEY KESİMLERİNDE YOĞUN KAR YAĞIŞI BEKLENİYOR

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Güneydoğu Anadolu ile Doğu Anadolu'nun güney kesimlerinde görülen kar yağışlarının; öğleden sonra etkisini arttırması ve akşam saatlerinden itibaren; Güneydoğu Anadolu'nun doğu kesimleri (Diyarbakır, Mardin, Batman, Siirt), Doğu Anadolu'nun güneydoğusu (Hakkari, Şırnak, Bitlis, Muş, Bingöl, Tunceli, Elazığ ile Van'ın güney kesimleri) ile yarın (Salı) sabah saatlerine kadar olmak üzere Güneydoğu Anadolu'nun batı kesimlerinde (Gaziantep, Şanlıurfa, Adıyaman ve Kilis), kuvvetli ve yer yer yoğun olarak devam etmesi beklendiğini bildirdi. Yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması uyarısı yapıldı.
CİHAN
<< Önceki Haber Ankara'yı beyaza bürüyen kar, çabuk erimeye başladı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER