Arınç ve Çelik'den sonra İşbilen de yalanladı: İddialar hayal ve gerçek dışı


Eski İzmir Milletvekili İlhan İşbilen, eski Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ve AK Parti eski Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik'in kendisiyle görüştükleri iddialarını yalanladı. İşbilen, "İddia edilen tüm hususlar hayalidir ve gerçek dışıdır. Sayın Bülent Arınç ve Sayın Hüseyin Çelik ile iddia edildiği üzere hiçbir görüşmem olmamıştır. Halen siyaset dışındayım ve yurt dışındaki denizcilik faaliyetlerime yoğunlaşmış bulunmaktayım. İsmimin birilerince haksız ve gerçek dışı şekilde kullanılmış olması nedeniyle üzgünüm." dedi.

İlhan İşbilen, bir gazetenin manşetten duyurduğu Bülent Arınç ve Hüseyin Çelik'in kendisiyle görüştüğü şeklindeki iddiaları yalanladı. Eski Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ve AK Parti eski Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik de gün içerisinde söz konusu iddiaları yalanlayarak, gerçeği yansıtmadığını açıklamıştı.

İşbilen, yaptığı yazılı açıklamada şu ifadeleri kullandı:
"Yurt dışında uzun yıllar dershanecilik ile iştigal ettikten sonra dönemin başbakanı Tayyip Erdoğan'ın daveti üzerine 2011 yılında AK Parti İzmir milletvekili olarak seçildim. Partinin kuruluş felsefesine uygun olarak faaliyette bulunduğu ilk yıllarda özveriyle çalıştım. Daha sonra meydana gelen rahatsız edici gelişmeler üzerine istifa ettim ve dönem sonuna kadar bağımsız milletvekil olarak görev yapmaya devam ettim. Milletvekilliği görevi süresince partinin yetkili organları ve kişileriyle görevim kapsamında ilişkilerimi yürüttüm. Bunun dışında iddia edilen tüm hususlar hayalidir ve gerçek dışıdır. Sayın Bülent Arınç ve Sayın Hüseyin Çelik ile iddia edildiği üzere hiçbir görüşmem olmamıştır. Halen siyaset dışındayım ve yurt dışındaki denizcilik faaliyetlerime yoğunlaşmış bulunmaktayım. İsmimin birilerince haksız ve gerçek dışı şekilde kullanılmış olması nedeniyle üzgünüm. Kamuoyunu bilgilendirir, saygılar sunarım."

ARINÇ: ÇOK BASİT BİR ALGI OPERASYONUDUR

Söz konusu iddiaların 'kesinlikle yalan' olduğunu belirten Arınç, haberde adı geçen kişilerle özel olarak hiçbir şekilde hiçbir zaman bir araya gelmediklerini ve iddia olunan konuları görüşmediklerini vurgulamıştı.

İddiaların 'tamamen yoruma dayalı, kaynağı meçhul' olduğunu kaydeden Arınç, "İddianamede açıkça ne yazdığını bilmediğimiz, beni ve Sayın Çelik'i itibarsızlaştırmaya yönelik çok basit bir algı operasyonudur. Sayın Çelik, Sayın İşbilen (İlhan) ve benim, nerede, ne zaman üçlü olarak bir araya geldiğimiz ve ne konuştuğumuz herhalde gazetenin ve bilgi kaynağı polis memurunun malumudur. Bunları açıklamak erdemini göstermelerini bekliyorum. Aksi halde böyle asılsız haberler ancak sahiplerini rezil eder." açıklamasını yapmıştı.

ÇELİK: İDDİALAR HAYAL ÜRÜNÜ

İddiaları yalanlayan Hüseyin Çelik de yaptığı açıklamada, "Haberde iddia edildiği gibi sayın Arınç'la birlikte sayın. İşbilen'i çağırıp söz konusu konuları konuştuğumuz iddiası hayal ürünüdür." ifadelerini kullanmıştı. CİHAN
<< Önceki Haber Arınç ve Çelik'den sonra İşbilen de yalanladı: İddialar... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER