Avrupa, Kaddafi'nin öngörülerini konuşuyor
⏱ Okuma Süresi 2 dk•Yayınlanma Cumartesi, Ocak 9 2016
Kaddafi'nin hükümetinin devrilmesine izin verilmesi halinde cihatçıların Avrupa'ya saldıracağı konusunda uyarıda bulunduğu ortaya çıktı.

İngiliz Telegraph gazetesinde Libya'nın öldürülen devrik lideri Muammer Kaddafi'nin, eski İngiltere Başbakanı Tony Blair ile yaptığı bir görüşme yayımlandı.
Görüşmede Kaddafi'nin hükümetinin devrilmesine izin verilmesi halinde cihatçıların Avrupa'ya saldıracağı konusunda uyarıda bulunduğu ortaya çıktı.
İngiliz Telegraph gazetesi, Libya'nın öldürülen devrik lideri Muammer Kaddafi'nin, eski İngiltere Başbakanı Tony Blair ile yaptığı bir görüşmede, hükümetinin devrilmesine izin verilmesi halinde cihatçıların Avrupa'ya saldıracağı konusunda uyarıda bulunduğunu yazdı. Tony Blair'in dönemin Libya lideri Kaddafi ile 25 Şubat 2011'de yaptığı telefon konuşmaları yazılı olarak yayınlandı.
vTelegraph'ın haberine göre, 'Arap Baharı' olarak adlandırılan halk ayaklanmalarının ülkesine sıçramasının ardından, hükümetinin devrilmesinden altı ay önce Blair ile yaptığı telefon görüşmesinde Kaddafi, "Cihatçılar Akdeniz'i kontrol etmek istiyor. Bunun ardından Avrupa'ya saldıracaklar" dedi. "Bu bir cihat hâli. Silahları var ve sokaktaki insanları terörize ediyorlar" diye devam eden Kaddafi, "Onlara (cihatçılara) akıl erdirmek mümkün değil" ifadelerini kullandı.
Haberdar
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Rezan Epözdemir, Terim'e neden 5 buçuk milyon TL transfer etti?2.14 yıl sonra yeni operasyon kararı!3.MHP'li Yıldız'ın kapsam dışı kalanlar 'sabretsinler' çıkışı siyasiler için de bir anlam taşıyor mu?4.Kamu personeline nefret operasyonu: 8 ilde 20 kişi hakkında gözaltı kararı5.'Ukrayna'daki savaş 90 gün içinde sona erebilir!'
6.Sadettin Saran gözaltındayken, Ali Koç'tan başkanlık çıkışı7.AKP affı devrede: Onbinlerce adli suçlunun cezaevinden tahliyesi başladı!8.Melih Gökçek mahkum oldu: 20 bin tl tazminat ödeyecek!9.AKP'li Şamil Tayyar'ın dediği çıkmadı! ”Bu karar, Saran’ın değil, Fenerbahçe’nin gücüdür”10.Can Holding soruşturmasında yeni gelişme!

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

SAFVET SENİH

CUMA KARAMAN

ERTUĞRUL İNCEKUL

HÜSEYİN ODABAŞI
ÇOK OKUNAN HABERLER







