Avrupalı Sosyalister: Suriye'de hastaneleri bombalamayı durdurun


Avrupalı Parlamentosu Sosyalistler ve Demokratlar grubu, Kuzey Suriye'deki hastanelerin bombalanmasını kınadı. Grup Başkanı Gianni Pittella "Suriye'deki hastanelerin bombalanmasını kınıyorum ve sivil ölümlerin önüne geçmek bütün taraflara çağrıda bulunuyorum. Suriye'de düşmanlıkların durdurulması ve bölgede barışın sağlanması için bir kez daha çağrıda bulunuyoruz." dedi.

Pittella, AB Dış Politika Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini'nin, ihtiyaç sahiplerine yapılan gıda ilaç gibi hayati önem taşıyan yardırmaları ulaştırmaları konusundaki tutumunu paylaştıklarını ifade etti.

BOŞTİNARU: SİVİL KAYIPLAR MÜZAKERE SÜRECİNİ BALTALIYOR

Grubun Bşkan Yardımcısı Victor Boştinaru ise Münih'te yapılan anlaşmaya sadık kalmaları konusunda tüm taraflara çağrıda bulundu. Suriye'de düşmanlıkların derhal durdurulması ve kuşatılmış bölgelerden insani yarımların erişimine izin verilmesi gerektiğini vurguladı. "Bu bağlamada kuzey Suriye'deki hastanelerin bombalanmasını ve sivil can kayıplarını kınıyoruz. Bölgede can kayıplarının devan etmesi kırılgan müzakere sürecini baltalamaya başladı." ifadelerini kullandı. CİHAN
<< Önceki Haber Avrupalı Sosyalister: Suriye'de hastaneleri bombalamayı... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER