Avustralya yeni Başbakanı Turnbull'un kabinesinde değişmesi beklenen bakanlar


Avustralya'nın yeni Başbakanı Malcolm Turnbull olmasının ardından Avustralya medyasında hükümet kabinesinin hangi bakanlardan oluşabileceğine yönelik yorumlar yer almaya başladı. Yorumlarda bakanlıklarda önemli ölçüde değişiklik olmasının beklendiği belirtiliyor.

Tony Abbott'un en önemli destekçileri arasında yer alan Hazine Bakanı Joe Hockey'in değişmesine kesin gözüyle bakılıyor. Yerine gelmesi beklenen isim ise Sosyal Hizmetler Bakanı Scott Morrison. Malcolm Turnbull, Hockey'in 2014 Federal Bütçesi'ni açıkça eleştirmekten çekinmemiş ve ayrıca Hockey'in Avustralya ekonomisini yanlış yönlendirdiğini belirtmişti.

Göçmen Bakanı Yardımıcısı Michaelia Cash, Toplum Servisleri Bakanı Marise Payne ve Parlamento Sekreteri Kelly O'Dwyer de bakanlık koltuğuna oturabilecek adaylar olarak görülüyor.

Savunma Bakanı ve Abbott'un destekçisi olan Kevin Andrews ve İşe Yerleştirme Bakanı Eric Abetz de yine yerlerini kaybetmesi beklenen bakanlar arasında gösteriliyor.

Kabinenin diğer etkin bakanları arasında yer alan Lider Yardımcısı Julie Bishop, Eğitim Bakanı Christopher Pyne, Ticaret Bakanı Andrew Robb ve Sağlık Bakanı Sussan Ley'in ise Turnbull hükümetinde bakanlık koltuğunda oturmaya devam etmesi bekleniyor. CİHAN
<< Önceki Haber Avustralya yeni Başbakanı Turnbull'un kabinesinde değişmesi... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER