Babacan'dan adaylık açıklaması
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Cuma, Temmuz 22 2022
Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi Genel Başkanı Ali Babacan Rize’de yaptığı açıklamada, "Bizim Cumhurbaşkanı adayı ile ilgili görüşümüz şu anda ki sürece baktığımızda altılı masa etrafında olacak bir konuşma ve görüşme" dedi.
DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, partisinin Rize İl Başkanlığı binasının açılış törenine katıldı. Törene, DEVA Partisi Genel Başkan yardımcıları Mustafa Yeneroğlu ve Hasan Kartal ile CHP Rize İl Başkanı Saltuk Deniz, İYİ Parti İlçe Başkanı Gönül Er ve Demokrat Parti Rize İl Başkanı Hamit Çelik de katıldı.
Açılış sırasında yaptığı konuşmada Babacan, şöyle konuştu:
““Henüz iki yıllık bir siyasi parti olmamıza rağmen 81 ilimizin tamamında, şu anda il başkanlarımız görevinin başında.
‘Tamam, seçimi kazandık, oturalım ne yapacağız bakalım onu düşünelim…’ Böyle ülke yönetilmez; kervan yolda düzülür demekle gidemeyiz. Bugünden hazırlığımızı yapmamız lazım ki günü gelince bir dakika bile kaybetmeden ülkenin sorunlarını hemen çözmeye başlayalım istiyoruz.
Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem. Biz bunu DEVA Partisi olarak hazırladık bitirdik. Arkasından parlamenter sistem istediğini söyleyen diğer partiler de çalışmalarını tamamlayınca, altı partinin genel başkan yardımcılarından oluşan bir komisyon kurduk. Altı partinin hazırlıklarını harmanlayarak bir mutabakat metni oluşturduk ve ‘güçlendirilmiş parlamenter sistem metni’ olarak altı partinin imzasıyla yayınladık. Türkiye’de siyaset kutuplaşma üzerinden yürüyor. Nefret dili çok hâkim. Oysa biz Türkiye’de siyasetin mutabakat arayışıyla, uzlaşı arayışıyla da yapılabileceğini dünya aleme göstermiş olduk.”
“ADAYLAR KONUSUNDA HENÜZ KONUŞMAYA BAŞLAMADIK”
Babacan, bir gazetecinin sorusu üzerine, Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayı ile ilgili olarak şunları söyledi:
“Yürürlükte olan anayasaya göre, iki turlu bir seçim. Bizim amacımız altılı masanın ortak adayının ilk turda ve açık farkla seçimi kazanması. Amacımız bu. Ama adaylar konusunda henüz konuşmaya başlamadık. Herhang
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Covid aşıları öldürüyor mu? 4 yıllık araştırmanın sonuçları açıklandı2.Dünya bu iddiayı konuşuyor: ABD Maduro'yu kaçırırken kan kusturan gizemli bir silah kullandı!3.İngiliz medyası yazdı: 'Trump, Grönland için orduya talimat verdi'4.Maduro'dan oğlu aracılığıyla ilk mesaj: 'Ben bir savaşçıyım'5.Her bir alışveriş bir risk

ABDULLAH AYMAZ

KADİR GÜRCAN

ŞERİF ALİ TEKALAN
ESRA BÜYÜKCOMBAK

HARUN TOKAK
ÇOK OKUNAN HABERLER







