Bakan Selçuk’tan yüz yüze eğitim açıklaması
⏱ Okuma Süresi 2 dk•Yayınlanma Pazar, Ocak 17 2021
Katıldığı bir televizyon programında konuşan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, yüz yüze eğitimle ilgili, "15 Şubat'ta okulların açılması ilke kararı var" ifadesini kullandı.
Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, katıldığı televizyon programında okulların yüz yüze eğitime başlayacağı tarihle ilgili açıklamalarda bulundu. Selçuk, şu ifadeleri kullandı;
*Şu an açılsın noktasında ciddi bir beklenti var ama bizim baktığımız yer Sağlık Bakanlığı, Bilim Kurulu ve Cumhurbaşkanımız önderliğindeki Kabine’nin alacağı kararlara bağlı.
*15 Şubat’ta okulların açılması ile ilgili ilke kararı var. 15 Şubat’tan 10 gün önce net bir tablo karşımıza çıkar. Türkiye’deki durumun akışı nasıl diye baktığımızda bizim okulları açma hazırlığımız ve salgın seyrinin olduğunu düşünüyoruz.
*Dünyada tüm sınıfların aynı anda tam zamanlı okula gitmesinin pek mümkün olmadığını görüyoruz. Küçük yaşlarda riskin daha az olduğunu görüyoruz.
“KADEMELİ OLARAK BAŞLAYACAK”
Öte yandan Bakan Selçuk, okulların açılmasıyla ilgili muhtelif senaryolar bulunduğunu belirterek, yüz yüze eğitimin kademeli olarak başlayacağını ifade etti.
YÜZ YÜZE SINAVLAR DAHİL EDİLMEYECEK
Geçtiğimiz günlerde Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yüz yüze sınavlarla ilgili yapılan açıklamada, ilkokul ve ortaokullarda karne notlarının derse katılım puanları ile belirleneceği, birinci dönem yapılmış yüz yüze sınavların karne notu değerlendirmesine dahil edilmeyeceği açıklanmıştı.
Açıklamada velilerin, sınav notlarının ilk dönem karne notu değerlendirmesinde kullanılmasını istemeleri halinde 21 Ocak’a kadar okul müdürlüklerine başvurmaları gerektiği belirtilmişti.
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.AKP'li Şamil Tayyar'ın dediği çıkmadı! ”Bu karar, Saran’ın değil, Fenerbahçe’nin gücüdür”2.Melih Gökçek mahkum oldu: 20 bin tl tazminat ödeyecek!3.Lütfi Arıboğan ve İlhan Helvacı adli kontrolle serbest bırakıldı4.Barış Terkoğlu adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı5.Kıyamet için gemi inşa ettiren sahte peygambere büyük öfke: Gemiyi ateşe verdiler
6.En zenginler listesindeki Ali Sabancı'dan şaşırtan çıkış: 'Geçinemiyorum'7.'Dış kuvvet' ve 'temas' ayrıntısı...8.Yandaş Selvi düşen Libya uçağı için sabotaj iddiasını gündeme getirdi9.AİHM'den dikkat çeken 'Ekrem İmamoğlu' kararı!10.Kasa var motor yok: 80 yerli 'KAAN' için ABD'den yabancı motor onayı bekleniyor

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

SAFVET SENİH

CUMA KARAMAN

ERTUĞRUL İNCEKUL

HÜSEYİN ODABAŞI
ÇOK OKUNAN HABERLER

AKP'li Şamil Tayyar'ın dediği çıkmadı! ”Bu karar, ...

Melih Gökçek mahkum oldu: 20 bin tl tazminat ödeye...

Lütfi Arıboğan ve İlhan Helvacı adli kontrolle ser...

Barış Terkoğlu adli kontrol şartıyla serbest bırak...

Kıyamet için gemi inşa ettiren sahte peygambere bü...


