Balıkesir'de mühimmat fabrikasında patlama: Çok sayıda ölü ve yaralı var!
⏱ Okuma Süresi 2 dk•Yayınlanma Salı, Aralık 24 2024
Balıkesir'in Karesi ilçesinde patlayıcı üreten bir fabrikada patlama meydana geldi. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya yaptığı açıklamada 12 kişinin hayatını kaybettiğini, 4 kişinin de yaralandığını bildirdi.
Balıkesir Valisi İsmail Ustaoğlu, Balıkesir'in Karesi ilçesinde patlayıcı üretilen fabrikada meydana gelen patlamada ölü ve yaralıların olduğunu bildirdi.
12 ÖLÜ, 4 YARALI!
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, ölü sayısının 12'ye yükseldiğini, 4 kişinin de yaralandığını açıkladı.
Vali Ustaoğlu, canlı yayında şu açıklamalarda bulundu:
"ZSR patlayıcı üretim tesisinde bir patlama meydana geliyor. Fabrikanın kapsül üretimi yapılan bölümünde patlama meydana geldikten sonra binada çökme oluştu. Şu anda tüm ekiplerimiz burada. 08.25'te patlama meydana geldi."
"SABOTAJ İHTİMALİ YOK"
Şu ana kadar (açıklamanın yapıldığı anda) 3 yaralının hastaneye kaldırıldığını belirten Ustaoğlu, bu kişilerin durumlarının iyi olduğunu ifade etti. Vali Ustaoğlu ayrıca patlamada sabotaj ihtimalinin olmadığını bildirdi.
SES'TEN ÇAĞRI: BÜTÜN ÜYELER İŞYERLERİNE GİTMELİ
Sağlık Emekçileri Sendikası Balıkesir Şubesi patlama sonrası şu açıklamayı yaptı:
"İlimiz Kavaklı Köyü’nde bulunan bir fabrikada patlama gerçekleştiği ve çok sayıda ölü ve yaralı emekçimizin olduğu bilgisi tarafımıza ulaşmıştır.
Özellikle Atatürk Şehir Hastanesi’nde görev yapan üyelerimize izinli veya nöbet çıkışı dahi olsalar işyerlerine gitmeleri konusunda çağrıda bulunuyoruz.
Yaralanan emekçilerimize geçmiş olsun temennilerimizi iletirken vefat edenlerin ailelerine başsağlığı dileklerimizi iletiyoruz."
BAKAN TUNÇ: SORUŞTURMA BAŞLATILDI
Patlamanın ardından X hesabından açıklama yapan Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, şu ifadeleri kullandı:
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Enkaza ulaşıldı, kurtulan yok: Libya Genelkurmay Başkanı'nı taşıyan uçak Haymana civarında düştü!2.Suriye’de Hakan Fidan’a Soğuk Duş3.BM koruması altındaki eğitimci Güngör'ün Türkiye'ye iade tehlikesi sürüyor!4.Ne mesaj taşıyor? Karadeniz'de Türk gemisine kamikaze dron saldırısı yapıldı!5.MEB yine yapacağını yaptı: Yıllardır sürüyordu kaldırdı!
6.Karadağ kısa süre önce yaşanan krizden sonra vize kararını verdi!7.Daltonlar çetesine bir soruşturma daha: Mahkeme salonunda jandarmaya saldırmışlardı!8.Uyuşturucu Soruşturması: Emrullah Erdinç serbet9.İşte 2026'nın asgari ücret rakamı!10.'Bildiklerimi anlatacağım!': Ela Rümeysa Cebeci'nin ek ifadesi ortaya çıktı

CUMA KARAMAN

SAFVET SENİH

ERTUĞRUL İNCEKUL

HÜSEYİN ODABAŞI

ABDULLAH AYMAZ
ÇOK OKUNAN HABERLER







