Barodan kahvede toplu vekalet almaya çalışan avukata baskın


Sakarya Barosu, İstanbul'dan gelerek Yazlık'ta bir kahvehanede toplantı yaparak vekalet almaya çalışan avukata baskın düzenledi.

Sakarya Barosu, çıkar amaçlı iş takibi yapan aracılara ve yasaya aykırı toplantılar yapan avukatlara yönelik çalışmalarını sürdürüyor. Bu kapsamda baro, geçtiğimiz gün Karaman Mahallesi'nde kamulaştırma davaları ile ilgili kahvehanede vatandaşla toplantı yaparak vekalet almaya çalışan bir aracıya suç üstü yapmıştı. Baskın sırasında kendini aynı zamanda mahkemelerde bilirkişilik yapan biri olarak tanıtan, davaları kesin kazanacaklarını söyleyerek, vatandaşları yanıltan ve çıkar karşılığı vekaletlerini toplamaya çalışan bir kişi hakkında suç duyurusunda bulunulmuştu.

Son olarak bir ihbar üzerine harekete geçen Sakarya Baro Başkanı Zafer Kazan ve yönetim kurulu üyeleri, İstanbul'dan gelerek Yazlık'ta bir kahvehanede toplantı yaptığı iddia edilen avukata baskın düzenledi. Başkan Kazan ve beraberindeki heyet toplantıyı başından sonunda kadar takip ederek kayıt altına aldı.

İstanbul Barosuna kayıtlı avukat olduğu ileri sürülen kişi, Baro Başkanı Kazan'ın "Yaptığınız şey yasaya ve meslek ilkelerine aykırı, burada bu şekilde bir şeye müsaade edemeyiz" sözleri üzerine baro başkanına tepki gösterdi.

Baskın sırasında güvenlik önlemleri alan emniyet mensupları, başkan Kazan'ın şikayeti üzerine iş takibi yapan bir kişiyi ifadesini almak üzere emniyete götürdü. Ayrıca söz konusu avukat hakkında çıkar ilişkisi ve Başkan Kazan'a yaptığı hakaret nedeniyle soruşturma açılacağı öne sürüldü.
CİHAN
<< Önceki Haber Barodan kahvede toplu vekalet almaya çalışan avukata baskın Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER