Cameron, vergi kaçıranların üzerine gidecek


İngiltere Başbakanı David Cameron, Panama Belgeleri'ndeki offshore şirketlerinden birinde geçmişte kendi hissesinin olduğunu kabul etmesinin ardından vergi kaçakçılığına ilişkin planladığı yeni yasal düzenlemeleri parlamentoda açıklaması bekleniyor.

Merkezi Panama'da bulunan hukuk firması Mossack Fonseca'ya ait yaklaşık 11,5 milyon belgenin sızdırılmasının ardından, 2010'da vefat eden babası Ian Cameron'ın offshore şirketinde kendisinin ve eşinin de hisseleri olduğunu kabul eden İngiliz liderin üzerindeki baskılar artmaya devam ediyor.

Dün açıkladığı vergi beyannamesiyle ilk İngiliz Başbakan vasfı taşıyan Cameron, eleştiri oklarına maruz kalmaya devam ediyor. Şimdiyse açıkladığı vergi beyannamesinde, annesinin 'hediye' verdiği 200 bin sterlinle (805 bin TL) gündem konusu olan İngiliz liderin, bu yolla kendisine kalan miras için vergi ödemekten kaçınmış olabileceği öne sürülüyor.

Cameron'ın bugün parlamentoya, mükellefleri vergi kaçırmaya teşvik eden şirketlere yönelik yeni cezai yaptırımları sunması bekleniyor.

Öte yandan, kamuoyuna açıkladığı vergi beyannamesinin ardından bazı kabine üyelerinin de kendi vergi ve gelir bilgilerini açıklaması bekleniyor. Kabine üyelerinden İngiltere Maliye Bakanı George Osborne ise açıklamaya en yakın isimler arasında geçiyor. CİHAN
<< Önceki Haber Cameron, vergi kaçıranların üzerine gidecek Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER