Çamlıca Camii açılışına öğrenci taşıdılar
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Cumartesi, Mayıs 4 2019
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, TBMM Başkanı Mustafa Şentop ve yabancı ülke temsilcilerinin katıldığı Çamlıca Camii açılışına, ders saati olmasına rağmen çeşitli okullardan öğrenciler getirildi.
Büyük Çamlıca Camii’nin resmi açılış töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, “Artık hiç kimsenin terör karşısında; fakatlı amalı cümleler kurma lüksü yoktur. DEAŞ, El Kaide, FETÖ, PKK gibi örgütlerin saflarında toplananlardan temizlemekte kararlıyız. Avrupa’da camilerimize saldıran Neo Nazi terörüyle de mücadelemizi sürdüreceğiz” dedi.
Cumhuriyet'ten Leyla Kılıç'ın haberine göre AKP’nin simge eseri olarak tanımlanan ve 2013’te temeli atılan Büyük Çamlıca Camisi Cumhurbaşkan Erdoğan tarafından dün resmen açıldı. Cuma namazının ardından açılış konuşması yapan Erdoğan, “Dünyanın farklı köşelerinde terörün insanlık dışı yüzüne her geçen gün muhatap oluyoruz. Yeni Zelanda’da katliam ile Sri Lanka’daki terör saldırısı tehdidin boyutlarını bir kez daha ortaya koymuştur. Artık hiç kimsenin terör karşısında; fakatlı amalı cümleler kurma lüksü yoktur. Bundan sonra hiçbir devlet teröristler arasında iyi kötü ayrımına gidemez. Terör örgütlerine karşı artık daha ilkeli, tutarlı, net bir tavır alınması gerekiyor. DEAŞ, El Kaide, FETÖ, PKK gibi örgütlerin saflarında toplananlardan temizlemekte kararlıyız. Avrupa’da camilerimize saldıran Neo Nazi terörüyle de mücadelemizi sürdüreceğiz” dedi. Caminin aynı zamanda külliye olduğunu kaydeden Erdoğan, “Sergi salonlarıyla, konferans salonlarıyla, Türk-İslam eserleri müzesiyle burası büyük bir külliye. Sizlerin de gördüğü gibi Büyük Çamlıca Camii, mimarisi konumuyla muhteşem bir eser. Çamlıca camii 57 bin 500 metre karelik bir alana kuruludur. Camimiz 6 minareye sahiptir. Aynı anda camimizde 65 bin mümin ibadetini gerçekleştirebiliyor. Her ne kadar birileri ‘nasıl dolduracaksınız’ deseler de elhamdülillah doluyor” diye konuştu.
Ders yerine açılış
Yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı açılış törenine yurttaşlar arama noktalarından geçirilerek alındı. Resmi açılışı gerçekleştirilen Çamlıca Camii’nin cami avlusuna d
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Karaca ve Baransu cephesinden Cemal Enginyurt'a çifte yalanlama2.İHA krizinde bilinmeyen detaylar gün yüzüne çıkıyor!3.Yerlikaya'dan saatler sonra açıklama: 3 polis şehit oldu, 6 IŞİD'li öldürüldü4.Bizi karıştırmayın! Almanya 'teknik yetersizilk' gerekçesiyle kara kutuyu incelemeyi reddetti!5.Yandaş basında 'yandaşlık' kavgası: Cem Küçük, Hande Fırat'ı 15 Temmuz'la hedef aldı
6.Başsavcılıktan Sadettin Saran'ın ikinci testi hakkında açıklama7.Fatih Altaylı hakkında tahliye kararı8.Yargıtay'dan Narin Güran kararı!9.İktidara tepkiler çığ gibi: 'Ülke terörist kampına dönüştü, iktidar muhaliflerin peşinde'10.Türkiye'yi sarsan IŞİD operasyonu: 5 savcı görevlendirildi, 5 gözaltı var

ORHAN KESKİN

ARİF ASALIOĞLU

KADİR GÜRCAN

ABDULLAH AYMAZ

ŞERİF ALİ TEKALAN
ÇOK OKUNAN HABERLER

Karaca ve Baransu cephesinden Cemal Enginyurt'a çi...

İHA krizinde bilinmeyen detaylar gün yüzüne çıkıyo...

Yerlikaya'dan saatler sonra açıklama: 3 polis şehi...

Bizi karıştırmayın! Almanya 'teknik yetersizilk' g...

Yandaş basında 'yandaşlık' kavgası: Cem Küçük, Han...


