Çanakkale şehitleri Aydın'da da anıldı


AYDIN (CİHAN)- Çanakkale Zaferi'nin 100. yıldönümü ve 18 Mart Şehitleri Anma Günü dolayısıyla Aydın'da da bir tören düzenlendi. Tellidede Mezarlığı Şehitliği'ndeki törende çelenklerin koyulması, saygı duruşu, saygı atışı ve İstiklâl Marşı'nın ardından Çanakkale Zaferi anlatıldı.

Şehit ailelerinin de katıldığı törende şehitlik defterini imzalayan Aydın Valisi Erol Ayyıldız, "Aziz şehitlerimiz, vatan ve milletimizin ebedi varlığı ve al bayrağımızın yüceliği uğruna en değerli varlığınızı, canlarınızı vererek şehadet mertebesine ulaştınız. Bize bıraktığınız emanetin sorumluluğunun idrakinde olup aziz hatıralarınızı yaşatacağız. Eşsiz kahramanlıklarınız, şanlı tarihimizdeki müstesna yerini her zaman muhafaza edecek. Yeni nesiller, sizleri daima minnet ve şükranla hatırlayacaktır. Minnet size, şükran size, dua sizedir. Ruhunuz şâd olsun." dedi.

Törende İl Müftüsü Ömer Kocağoğul, şehitler için dua etti. Şehit mezarları ziyaret edilerek dua edildi, karanfil koyuldu. Daha sonra Kemer Mezarlığı Şehitliği, Yedieylül Şehitler Abidesi ve Çanakkale Şehitliği Anıtı da ziyaret edildi. Aydın Şehit Aileleri ve Gazileri Dayanışma Derneği, Aydın Şehit Aileleri ve Malul Gazileri Yardımlaşma Derneği ziyaretlerinden sonra ise kültür merkezinde, Adnan Menderes Anadolu Lisesi tarafından hazırlanan "Çanakkale Destanı" gösterisi sergilendi.

Programlara Milletvekili Metin Lütfi Baydar, Vali Ayyıldız, Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Jandarma Bölge ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Murat Kırkaya, Aydın Şehit Aileleri ve Gazileri Dayanışma Derneği Başkanı İsmail Ece, Aydın Şehit Aileleri ve Malul Gazileri Yardımlaşma Derneği Başkanı Sevil Esin, daire müdürleri, şehit yakınları, gaziler ve diğer vatandaşlar katıldı. CİHAN
<< Önceki Haber Çanakkale şehitleri Aydın'da da anıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER