Çanakkale Şehitleri Yakınları Derneği 35. şubesini Manavgat'ta açtı


Türkiye Çanakkale ve İstiklal Savaşları Şehit ve Gazi Yakınları Derneği ülke genelindeki 35.'nci şubesini Antalya'nın Manavgat ilçesinde açtı.

Dernek binası açılışı öncesi Çanakkale, İstiklal Savaşları şehitleri için mevlit okutuldu. Derneğin açılışını Türkiye Çanakkale ve İstiklal Savaşları Şehit ve Gazi Yakınları Derneği Genel Başkan Yardımcısı Osman Nuri Arslan yaptı. Derneklerinin eski İçişleri Bakanı Sadettin Tantan ve kardeşi Fehmi Tantan öncülüğünde ülke çapında yapıldığını belirten Arslan, amaçlarının şehit yakınlarına sahip çıkma ve her zaman yanlarında olma olduğunu söyledi.

Şehitlerin nurlu, gazilerin onurlu asker, şehit anne, baba, abla, kardeş, ağabey ve yakınlarının da milletçe baştacı yapılacak hürmet abideleri olduklarını belirten Arslan, "Derneğimiz birinci gaye ve hedefi toplumda şehit ve şehit yakınlarına her daim sahip çıkılması bu vatan için canlarını feda eden kahramanları hiç bir zaman unutturmama. Şehit yakınları bizi aydınlatan birer kandil. Onların yanında olmak için derneğimizi kurduk. Şehit yakınlarının her zaman yanlarında olmak istiyoruz. Onların iyi ve acılı günlerinde yanlarında olarak destek olmak istiyoruz." diye konuştu.

Derneğin Manavgat'ta 24 kurucu üyesinin bulunduğu ifade edildi. CİHAN
<< Önceki Haber Çanakkale Şehitleri Yakınları Derneği 35. şubesini... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER