Çankırı'da Milli Eğitim Müdürlüğü emretti, zabıta dershaneyi mühürledi


Anayasa Mahkemesi (AYM) ve Danıştay'ın 'Dershaneler kapatılamaz' kararına rağmen Çankırı'da faaliyet gösteren Maltepe Dershanesi kapatıldı.

Öğle saatlerinde dershaneye gelen İl Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri, zabıta ve polisler dershanenin kapısını mühürledi. Kurum avukatlarının 'Yaptığınız yasalara aykırı, hepiniz suç işliyorsunuz' demesine rağmen verilen emri uygulayacaklarını söyleyen yetkililer dershaneye ait bölümleri mühürledi.

Dershane Müdürü Turgut Yıldız, yetkililere İl Milli Eğitim Müdürü ile görüştüğünü ifade ederek, "Verilen 1 aylık sürecin ardından milli eğitim müdürlüğü zabıta kurumuna kapatın diye yazı yazıyor. Ben dün valiliğe gidip bu konuyu görüştüm. Valiliğin bu durumdan haberi bile yok." dedi.

Öte yandan kurum avukatlarından Mehmet Derdiyok'un, Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürü Orhan Karakuş'a "Kanunsuz emir uygulanıyor burada sizlere bir şey söyleyemiyoruz. Bunun cezai sorumluluğundan sizler de kurtulamazsınız" sözlerine milli eğitim Müdürü yetkilisi, "Bunun farkındayız" diyerek cevap verdi.

Kapılara vurulan mühürde, "Çankırı Valiliği Milli Eğitim Müdürlüğü" yazısı dikkat çekti. CİHAN
<< Önceki Haber Çankırı'da Milli Eğitim Müdürlüğü emretti, zabıta... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER