Canlı bombalar MOBESE'lerde gizli

Atatürk Havalimanı'ndaki kanlı terör saldırısı sonrası İstanbul Emniyeti teyakkuza geçti. Polis saldırıya ilişkin yeni emareler buldu.

Atatürk havalimanına IŞİD 3 canlı bombayla saldırdı

İstanbul Atatürk Havalimanı'nda kanlı terör saldırısıyla ilgili soruşturma başlatan polis, ilk belirlemelerde saldırıyı IŞİD'in düzenlediğini tespit etti. Bunu Başbakan Binali Yıldırım'la paylaşan teşkilat daha detaylı bilgiler elde etmek için havalimanındaki MOBESE ve diğer güvenlik kameralarını incelemeye aldı.

TEK TEK İNCELENİYOR

Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü (TEM) saldırıyla ilgili güvenlik kamera görüntülerini topladı. Olay Yeri İnceleme Şube Müdürlüğü ve Bomba İmha uzmanları da tek tek delilleri topladı. Polisi IŞİD'e götüren değerlendirme ise ‘saldırının hedef alındığı noktanın daha çok turistlerin bulunabileceği dış hatlar terminalinin incelenmesi' oldu.

IŞİD'in geçmişteki eylem sicilinde Sultanahmet ve Taksim de Alman ve İsrailli turistleri hedef alması, benzer eylemeleri Belçika ve Fransa'da yapmış olması, saldırıda direkt sivillerin hedef alınması, son 4 gün içerisinde örgütün İstanbul'da 2 ayrı bomba timinin yakalanması, yine örgütün Türkiye'yi İslam olarak kabul etmeyip “Tahut” düzenin devamı olduğu bir ülke olarak görüp cihat alanı içerisinde görmesi gibi değerlendirmeler ilk olarak IŞİD Örgütünün telaffuz edilmesine neden oldu.

Detaylı incelemelerin yapıldığı özellikle teröristlerin kimliğine yönelik ciddi delillere ulaşıldığı öğrenildi.

Kaynak: Sözcü
<< Önceki Haber Canlı bombalar MOBESE'lerde gizli Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER