Cape Town’daki İftar Misafirlere ‘Halil İbrahim Sofrası’nı Hatırlattı
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Cuma, Nisan 7 2023
Güney Afrika'da Turkuaz Harmoni Enstitusü (THI) Cape Town şubesi, kentte bir iftar programı düzenledi.
TÜRKMEN TERZİ – CAPE TOWN
Turkuaz Harmoni Enstitusü (THI) Cape Town şubesi, kentte bir iftar programı düzenledi. Newlands’daki Kelvin Grove Club’da düzenlenen iftara çeşitli inanca mensup cemaat üyeleri ve liderleri katıldı.
Diyalog ve karşılıklı anlayış yoluyla dostluklar kurma amacıyla her yıl iftar düzenleyen THI’nin programına bu yıl yaklaşık 170 konuk katıldı.
İftarda söz alan Cape Town’daki köklü Groote Kerk Kilisesinin Rahibi Riaan de Villiers gösterilen misafirperverliğin Hz İbrahim’in yabancılara karşı sınırsız misafirperverliğini hatırlattığını söyledi.

Merhamet Beyannamesi adlı belgede toplanan merhamet, misafirperverlik, sevgi ve nezaket gibi değerlerin Allah anlayışının merkezinde yer aldığını belirten Villiers, herkes tarafından kullanılması gereken ortak kaynakların yanı sıra ortak zorluklara da işaret etti.
Katılımcılara Allah inancında, adaletin merkeziliğini hatırlatan Villiers, “Bu yıl çeşitli dinlerde kutsal dönemler aynı zaman diliminde yaşanırken, etrafımızda yeterince adalet var mı? Ortak zorluklar ve ortak kaygılar etrafında bilinçli birliktelik alanları oluşturmamız gerekiyor” dedi.
Allah’ın Kendisine yönelen ve çaba göstermeye istekli olanlara rehberlik ettiğine dikkat çeken Sh Ighsaan Taliep, “Allah insanları tevhid inancına çağırdığı gibi, insanlığın birliğine de davet etmektedir” dedi.
Bu tür programların daha sık yapılması gerektiğini söyleyen Guru Kirthibhai, Hinduizm’de dostluk fikrinin hayvanlara, ağaçlara, bitkilere ve nihayetinde tüm evrene uzandığını anlattı.
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Covid aşıları öldürüyor mu? 4 yıllık araştırmanın sonuçları açıklandı2.Dünya bu iddiayı konuşuyor: ABD Maduro'yu kaçırırken kan kusturan gizemli bir silah kullandı!3.İngiliz medyası yazdı: 'Trump, Grönland için orduya talimat verdi'4.ABD'de protesto dalgası: 50 eyalette binler sokağa çıkıyor5.Maduro'dan oğlu aracılığıyla ilk mesaj: 'Ben bir savaşçıyım'

ABDULLAH AYMAZ

KADİR GÜRCAN

ŞERİF ALİ TEKALAN
ESRA BÜYÜKCOMBAK

HARUN TOKAK
ÇOK OKUNAN HABERLER







