Çarpıcı Berat Albayrak itirafı!
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Cumartesi, Aralık 12 2020
Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) hükûmetinin enflasyon, milli gelir ve işsizlik gibi resmi verileri yıllardır nasıl çarpıttığını en yakın şahidi anlattı.
Eski Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Başkanı Birol Aydemir, başkanlığı boyunca kendisine Gelir İdaresi'nden veri gelmediğini belirterek; verilerin açıklanmadan önce eski Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'a gönderildiğini söyledi.
Aydemir, “O zamanki Maliye Bakanlığı Müsteşarı, bu konuya engel oldu. O zamanki müsteşar şimdiki Merkez Bankası Başkanı (Naci Ağbal).” dedi.
Aydemir, "TÜİK'in enflasyon, istihdam, büyüme gibi alanlarda yayımladığı verilerin artık çok şüpheli ve tartışmalı olduğu konusunda hemfikirim.” ifadelerini kullanırken, "TÜİK Başkanı'nın istatistikle ilgili hangi tecrübesi ve bilgisi var? Hangi kurumlarda çalışmış?" sorularını yöneltti.
Aydemir, TV5'te Hasan Basri Akdemir ile İbrahim Kahveci'nin sorularını cevapladı.
"ENFLASYON, İSTİHDAM VE BÜYÜME GİBİ VERİLER ÇOK ŞÜPHELİ"
Bütün ülkelerde istatistik kurumlarının eleştirildiğini, ancak TÜİK'e yönelik eleştirilerin son yıllarda çok arttığını belirten Aydemir, “İnsanlar, artık açıklanan verilere güvenmez hâle geldi. İşin doğrusu, evet ben de TÜİK'in enflasyon, istihdam, büyüme gibi alanlarda yayınladığı verilerin artık çok şüpheli ve tartışmalı olduğu konusunda hemfikirim.” dedi.
Gelir İdaresi Başkanlığı'nın kanunen bu verileri TÜİK'e vermek mecburiyetinde olduğunu belirten Aydemir, şunları söyledi: "4,5 yıl boyunca ben olduğum sürece vermedi. Evet; aynen, bunun altını çizerek söylüyorum. O zamanki Maliye Bakanlığı Müsteşarı, bu konuya engel oldu. O zamanki müsteşar da şimdiki Merkez Bankası Başkanı oldu. Evet, Naci Ağbal. Önce bakan oldu, sonra Merkez Bankası Başkanı oldu."
"Ben defalarca istememe rağmen, kendi kanunlarındaki hükmü engel göstererek, Vergi Usul Kanunu'ndakini, veremeyecekleri
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Cem Küçük de battı: Ayakkabı firması ekonomik krize direnemedi2.Düşen uçak ile kule arasındaki son konuşmalar netleşti! İşte o anlar!3.AKP'li Şamil Tayyar'ın dediği çıkacak mı?4.Gözaltına alınmaktan kurtulamadı: Özel laboratuvara test yaptırmıştı!5.TBB Başkanı Sağkan'dan Sadettin Saran tepkisi: 'Hukuka aykırı'
6.Kara para soruşturması saraya uzandı: Erdoğan'ın danışmanı şüpheli olarak...7.11. Yargı paketi tamam 50 Bin Mahkuma af geliyor: Siyasiler hariç8.Adli Tıp sonuçları pozitif çıkan Sadettin Saran özel bir laboratuvara test verdi!9.BİM Bank geliyor: Süreç resmen başladı10.Zelenski 20 maddelik barış planını kamuoyuna ilk kez açıkladı

SAFVET SENİH

CUMA KARAMAN

ERTUĞRUL İNCEKUL

HÜSEYİN ODABAŞI

ABDULLAH AYMAZ
ÇOK OKUNAN HABERLER

Cem Küçük de battı: Ayakkabı firması ekonomik kriz...

Düşen uçak ile kule arasındaki son konuşmalar netl...

AKP'li Şamil Tayyar'ın dediği çıkacak mı?

Gözaltına alınmaktan kurtulamadı: Özel laboratuvar...

TBB Başkanı Sağkan'dan Sadettin Saran tepkisi: 'Hu...


