CHP PM'de İstanbul adayları belli oldu

Okuma Süresi 2 dkYayınlanma Salı, Şubat 13 2024
CHP'de PM toplantısında oylanan isimlerle birlikte İstanbul'da birçok ilçenin belediye başkan adayı belirlendi. Ayrıca 4 ilin başkan adayları da açıklandı. CHP, Çankaya'da Taşdelen devrini kapattı.
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), Mart 2024'te düzenlenecek yerel seçimlere bir buçuk ay kala çalışmalarını hızlandırdı.

Bu kapsamda Merkez Yönetim Kurulu (MYK) ve Parti Meclisi (PM) dün iki kez toplanarak uzlaşılan isimlerde görüş birliği aradı.

İstanbul ve Ankara, iktidar cenahı için ifade ettiği anlam bakımından devamlı olarak gündemin ilk sıralarında yer alan illerin başında geliyor.

İki şehirde de 2019 itibariyle uzun yıllar süren AKP hakimiyetine son verilmiş ve yönetim, ana muhalefet partisine geçmişti. Buralarda Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş'la 'yola devam' kararı verilirken kimi ilçelerde de durum netleşti.

DİKKAT ÇEKEN İSİMLER
Çankaya'da Hüseyin Can Güner'in, Kadıköy’de Mesut Kösedağ’ın adaylığı kabul edildi. Ümraniye için ise Aykut Erdoğdu’nun ismi geçer oy aldı.

CHP PM’den geçen bazı seçim çevrelerinin adayları şöyle: 

Ümraniye: Aykut Erdoğdu

Kadıköy: Mesut Kösedağ

Avcılar: Utku Caner Çaykara

Sarıyer: Oktay Aksu

Kağıthane: Tonguç Çoban

Adalar: Ali Ercan Akpolat

Zeytinburnu: Onur Soytürk

Esenyurt: Ali Gökmen

Bakırköy: Ayşegül Ovalıoğlu

Beykoz: Alaattin Köseler

Çekmeköy: Orhan Çerkez

CHP'nin İstanbul'da daha önce açıkladığı adaylar ise şu şekilde:

Başakşehir: Mesut Öksüz

Bu haberler de ilginizi çekebilir