CHP'li Yavuzyılmaz: İliç'te daha önce de toprak kayması oldu AKP gizledi
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Cuma, Şubat 23 2024
CHP Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz, Erzincan'ın İliç ilçesinde yaşanan toprak kaymasının Türkiye’nin en büyük çevre felaketi olduğunu ve bölgede daha öncesinde de benzer olayların olduğunu ve AKP tarafından üstünün örtüldüğünü söyledi.
Gerçek Gündem'de yer alan habere göre CHP'nin gölge kabinesinde Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'ndan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı, Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz, partisinin Devrek ilçesindeki seçim koordinasyon merkezi açılışına katıldı.
'KİMSAYAL ATIKLAR 9 İLİMİZİ ETKİLİYOR'
'AYNI YERDE DAHA ÖNCE DE TOPRAK KAYMIŞ'
İliç’teki sahada daha önce de toprak kayması olduğuyla ilgili Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın yazısını sosyal medya hesabından paylaştığını ifade eden Yavuzyılmaz, "27 Mart 2022 tarihinde de AK Parti'nin gizlediği, kamuoyuna açıklamadığı bu felaketin şu anda gerçekleştiği, aynı yığın
Açılış sonrası gazetecilerle bir araya gelen Yavuzyılmaz, Erzincan’ın İliç ilçesinde altın madeni sahasında meydana gelen toprak kayması sonucu 9 işçinin toprak altında kaldığını hatırlatarak "Defalarca kez uyarmamıza rağmen CHP’li milletvekilleri, STK'lar, çevre dernekleri ‘bu altın maden ocağıyla ilgili 2’nci bir Çernobil faciası yaşanabilir’ demesine rağmen AK Parti buradaki altın madeni işleten şirkete yol verdi. Hemen hızla izinlerini imzaladı ve neticede kontrolsüz bir çalışmanın sonucunda vahşi madencilikle büyük bir felaket Türkiye'nin başına geldi" dedi.
Kimyasal atıkların Fırat Nehri’ne karışarak 9 il ve 3 ülkeyi etkilediğini söyleyen Yavuzyılmaz, "Toprak altından Fırat Nehri'ne şu anda karışmaya devam eden bu kimyasal atıklar, siyanürler, sülfürik asitler ve ağır metaller, Fırat Nehri'nin içinden geçen 9 ilimizi etkiliyor. Diğer taraftan 3 ülkeden geçip Basra Körfezi'nde denize dökülüyor. Bu şirketin yaptığı ihlaller neticesinde AK Parti bir dönem burada bu şirkete 16 milyon lira ceza kesildiğini ifade etmişti. Ancak 2022 yılında kestiğini söylediği bu 16 milyon cezadan sadece aylar sonra bu şirkete 7 milyon 218 bin dolar vergi, ceza, faiz indirimi yaptı. Bunu belgeleriyle açıkladık. Yani 16 milyon lira ceza kesiyor. Diğer cebine de 222 milyon lira para koyuyor" diye konuştu.
İliç’teki sahada daha önce de toprak kayması olduğuyla ilgili Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın yazısını sosyal medya hesabından paylaştığını ifade eden Yavuzyılmaz, "27 Mart 2022 tarihinde de AK Parti'nin gizlediği, kamuoyuna açıklamadığı bu felaketin şu anda gerçekleştiği, aynı yığın
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Süper ligde top koşturan futbolcuya silahlı saldırı: Durumu kritik!2.AB'ye ilticada 'Ruanda modeli': Sığınmacılar Mısır, Fas ve Tunus gibi ülkelere gönderilecek3.'Soruşturmada 100'e yakın isim var': Kimlerin başı yanacak?4.Zelenskiy'den endişelendiren savaş açıklaması...5.MSB'den İHA savunması: Neden Türkiye'nin göbeğine gelene kadar düşürülmedi?
6.Dünyanın en pahalı şehirleri açıklandı: İstanbul'un listedeki sırası dikkat çekici7.Zehra Kınık'a ödül gibi ceza8.Habertürk'ün eski GYY Veyis Ateş adliyeden uyuşturucu testine gönderildi!9.Ünlü isimlere uyuşturucu operasyonu: Listede kimler var?10.2,5 milyar dolar çöp mü oldu? AKP S-400'ler için 'U' dönüşüne hazırlanıyor

SAFVET SENİH

NUMAN YILMAZ YİĞİT

CUMA KARAMAN

ERTUĞRUL İNCEKUL

ABDULLAH AYMAZ
ÇOK OKUNAN HABERLER

Süper ligde top koşturan futbolcuya silahlı saldır...

AB'ye ilticada 'Ruanda modeli': Sığınmacılar Mısır...

'Soruşturmada 100'e yakın isim var': Kimlerin başı...

Zelenskiy'den endişelendiren savaş açıklaması...

MSB'den İHA savunması: Neden Türkiye'nin göbeğine ...


