ABD ön seçimlerinde ilk sonuçlar
⏱ Okuma Süresi 2 dk•Yayınlanma Çarşamba, Şubat 10 2016
ABD'nin New Hampshire eyaletinde yapılan ön seçimleri, başkan aday adaylarından, Cumhuriyetçi Parti'den işadamı Donald Trump, Demokrat Parti'den de Bernie Sanders kazandı.

Kesin olmayan ilk sonuçlara göre, Müslümanlara karşı söylemleri ile kimi Amerikalıların desteğini, kimi Amerikalıların da tepkisini çeken işadamı Donald Trump, daha önce on seçimlerin yapıldığı Lowa'da yaşadığı yenilgiyi, New Hampshire eyaletinde telafi etmeyi başardı. Donald Trump, kesin olmayan sonuçlara göre oyların yüzde 33.8'ini aldı, Trump'ı yüzde 15.9'luk oy oranı ile Ohio Valisi John Kasich izledi. Lowa eyaleti ön seçimlerini birincilikle bitiren Teksas Senatörü Ted Cruz, New Hampshire'de aldığı yüzde 11.7 oy oranı ile üçüncü sırada kendisine yer bulabildi. ABD eski başkanlarından George W. Bush'un kardeşi, Florida eski Valisi Jeb Bush, New Hampshire'deki yarıştan, yüzde 11.4 oy oranı ile dördüncü olarak çıkabildi. Bush'u, yüzde 10.6 ile Florida Senatörü Marco Rubio, yüzde 8 ile New Jersey Valisi Chris Christie, yüzde 4.4 ile iş kadını Carly Fiorina, yüzde 2.3'lük oy oranı ile de eski beyin cerrahi Ben Carson izledi.
Clinton, oyların yüzde 38.7'sini alırken, yaklaşık yüzde 20 oy farkı ile Clinton'un önüne geçen Bernie Sanders, yüzde 59.6 oy oranı ile New Hampshire seçimlerini önde bitirdi.
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Covid aşıları öldürüyor mu? 4 yıllık araştırmanın sonuçları açıklandı2.Dünya bu iddiayı konuşuyor: ABD Maduro'yu kaçırırken kan kusturan gizemli bir silah kullandı!3.İngiliz medyası yazdı: 'Trump, Grönland için orduya talimat verdi'4.ABD'de protesto dalgası: 50 eyalette binler sokağa çıkıyor5.Maduro'dan oğlu aracılığıyla ilk mesaj: 'Ben bir savaşçıyım'

ABDULLAH AYMAZ

KADİR GÜRCAN

ŞERİF ALİ TEKALAN
ESRA BÜYÜKCOMBAK

HARUN TOKAK
ÇOK OKUNAN HABERLER







