"Çocuklarımın mezarından önce cezaevine eşimi ziyarete gittim"
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Cuma, Mart 1 2019
Tek suçları Hizmet Hareketi'ne mensubiyet olan Civelek ailesi tarif edilemeyecek kadar ağır bir acıya maruz kaldı. Hatice Civelek, Keskin Cezaevi'ndeki eşini ziyaretten dönüş yolunda trafik kazası geçirdi. Kazada iki küçük kızını, babasını ve kayın validesini kaybetti. Kendisi de ağır yaralı kurtuldu o kazandan. Hatice öğretmen, "Kazadan sonra kızlarımızın mezarını ziyaretine gidemedim. Cezaevine eşimi ziyarete bütün şartlarımı zorlayarak gittim. Çünkü eşimin bana ihtiyacı vardı... Gözünün ucunda bir gözyaşı duruyordu. Aktı, akacak… İzin vermedim o gözyaşının yüzüne süzülmesine…" diyor.
Mehmet Arda Duru / Kronos Haber
Hatice Civelek, iki küçük kızını, babasını ve kayın validesini eşini cezaevinde ziyaretten dönüş yolunda trafik kazasında kaybetti. Bir insanın yaşayabileceği en büyük acılara maruz kaldı ama sabrını, metaneti yitirmedi. Hayatta kalanlara, en başta da 25 yıl 6 ay hapis cezası alan tutuklu eşine, yaşadığı acılar sonrası ruh sağlığı bozulan eşine destek olmaya çalıştı.
Sadece kendisinin sağ çıktığı o kazadan iki ay sonra açık görüşte eşi Enes Evren Civelek’le yüz yüze görüştü. Çocuklarını, yakınlarını kaybeden bir çift olarak ilk kez görüştüler… Hatice öğretmen o görüşmeyi, kazadan sonra yaşadıklarını, eşini Kronos’a anlattı.
Civelek ailesini 7 Aralık 2018’ye kadar akrabaları ve arkadaşları dışında kimse tanımıyordu. O gün yaşanan feci kaza ile milyonlarca insan ailenin dramını öğrendi. Enes Evren Civelek (37), darbe girişimi öncesinde bir süre evde telefon tamiriyle ilgilenmiş, girişim sonrasında da Milli Eğitim’de din kültürü öğretmenliği yapmıştı.
Önce mesleğinden edildi, ardından da Gülen cemaatine yönelik soruşturmalar çerçevesinde tutuklanarak hapse atıldı.

Eşi gibi öğretmen olan Hatice Civelek (33) de işini kaybetmişti. Hatice Öğretmen, Kırıkkale Keskin Cezaevi’nde yatan eşini ziyaret edebilmek için iki kızı ve ailesiyle açık görüşleri kaçırmamaya çalışıyordu.
O ziyaretlerden birinden Düzce’ye dönerken, 7 Aralık’ta feci bir trafik kazası geçirdiler. Kazada Hatice Civelek ağır yaralanırken, kızları Naime (9) ve Betül (4), kayınvalidesi Havva Civele
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Covid aşıları öldürüyor mu? 4 yıllık araştırmanın sonuçları açıklandı2.Dünya bu iddiayı konuşuyor: ABD Maduro'yu kaçırırken kan kusturan gizemli bir silah kullandı!3.İngiliz medyası yazdı: 'Trump, Grönland için orduya talimat verdi'4.ABD'de protesto dalgası: 50 eyalette binler sokağa çıkıyor5.Maduro'dan oğlu aracılığıyla ilk mesaj: 'Ben bir savaşçıyım'

ABDULLAH AYMAZ

KADİR GÜRCAN

ŞERİF ALİ TEKALAN
ESRA BÜYÜKCOMBAK

HARUN TOKAK
ÇOK OKUNAN HABERLER







