Cumhuriyet'e operasyon yapan savcıyı kim kurtardı?
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Cumartesi, Kasım 19 2016
Cumhuriyet Gazetesi'ni basan Savcı Murat İnam'ın Erdoğan'la doğrudan bağı olduğu ortaya çıktı.
Cumhuriyet'i basan savcının Erdoğan bağı
Cumhuriyet Gazetesine yönelik operasyonu başlatan Savcı Murat İnam’ın, Yargıtay'da görülmekte olan Selam Tevhid dosyasında "FETÖ" üyeliği suçlamasıyla yargılandığı ortaya çıkmıştı.
Savcı Murat İnam'ın, Selam Tevhid’de yargılanmasına rağmen görevde kalmasının "FETÖ" üyesi olmaktan tutuklu olan ve ihraç edilen 2 HSYK üyesi sayesinde olduğu ise yeni iddia. Az sonra okuyacağınız gerçekler ise bunun tam tersi olduğunu ve Savcı İnam ile Erdoğan arasındaki bağı ortaya koyacak.
Murat İnam’ı HSYK’da cemaatin koruduğu iddiası, Cumhuriyet Gazetesine yönelik operasyonu da cemaate yıkmaya yönelik art niyetli bir çarpıtma. Gerçeklere gelince…
Selam Tevhid dosyası hakkında internet üzerinden detaylı bilgi ve eleştirel yazılara ulaşmanız mümkün. İran ajanları hakkında yürütülen Selam Tevhid soruşturması dosyasında dinleme kararlarında imzası bulunan 63 yargı mensubu hakkında 17 Aralık 2013 ten sonra başlayan süreçte inceleme başlatılmış. Aralarında Bekir Altun, Fuzuli Aydoğdu ve İdris Kurt gibi paralel yapı iddiasıyla başlatılan soruşturmalarda isimleri ön plana çıkan yargı mensuplarının da bulunduğu 9 kişi hakkında her nedense soruşturma izni verilmemiş ve bu kişiler hakkında hiçbir işlem yapılmamış. 54 yargı mensubu hakkında ise HSYK 2. Dairesinde disiplin soruşturması açılmış. 2. Daire 54 kişiden 49'u hakkında 14 Temmuz 2015’te açığa alma kararı vermiş.
Bunun yanı sıra 54 yargı mensubu hakkında ceza soruşturması da yapılmış ve kamu davası açılmış. Savcı Murat İnam'ın da yargılandığı bu dava halen Yargıtay 16. Ceza Dairesinde görülmekte.
49 yargı mensubu 15 Temmuz 2016’daki darbe teşebbüsünün ardından meslekten ihraç edilmişler ve haklarında tutuklama kararı verilmiş iken, savcı Murat İnam'ın da yer aldığı 5 kişi hakkında ise herhangi bir gerekçe gösterilmeden açığa alma kararı verilmediği gibi, bu kişiler hakkında
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Buğra Gökce trajik Mehmet Akif Ersoy karşılaşmasını anlattı: 'Ağlamaya başladı hepimiz etkilendik'2.Trump'tan kritik açıklama: "Golan Tepeleri'ni İsrail'e verdim"3.Muharrem Sarıkaya işten atıldı!: Kameramanı tokatlamıştı!4.Almanya işsizlik yardımını zorlaştırıyor5.Tutuklandı: Ela Rümeysa Cebeci ifadesinden sonra nezarete alındı!
6.Savaşa hazırlanıyor: Almanya 50 milyar avroluk dev bütçe onayı7.AB'ye ilticada 'Ruanda modeli': Sığınmacılar Mısır, Fas ve Tunus gibi ülkelere gönderilecek8.'Soruşturmada 100'e yakın isim var': Kimlerin başı yanacak?9.Zelenskiy'den endişelendiren savaş açıklaması...10.Seçimin ayak sesleri: YSK Başkanı'nından saraya sürpriz ziyaret

SAFVET SENİH

NUMAN YILMAZ YİĞİT

CUMA KARAMAN

ERTUĞRUL İNCEKUL

ABDULLAH AYMAZ
ÇOK OKUNAN HABERLER

Buğra Gökce trajik Mehmet Akif Ersoy karşılaşmasın...

Trump'tan kritik açıklama: "Golan Tepeleri'ni İsra...

Muharrem Sarıkaya işten atıldı!: Kameramanı tokatl...

Almanya işsizlik yardımını zorlaştırıyor

Tutuklandı: Ela Rümeysa Cebeci ifadesinden sonra n...


