Diyanet Vakfı'nda yolsuzluk iddiası: Kur'an kursu inşaatı parasından 'örtülü ödenek'
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Cuma, Ağustos 16 2024
Ankara Başsavcılığı’nın Haymana Diyanet Vakfı’na yapılan bağışları zimmetlerine geçirdikleri iddiasıyla halen Düzce İl Vaizi olarak görev yapan Latif Saygın ve Haymana Müftülük Camii eski imam hatibi Burak Günel hakkında dava açtığı ortaya çıktı. Saygın ve Günel'in 14 yıla kadar hapsi istendi. İddianamede zimmete geçirilen paraların keyfi kullanıldığı, akıbetinin ise bilinmediği belirtildi.
Düzce İl Vaizi olarak görev yapan Diyanet Vakfı eski Haymana Şube Başkanı Latif Saygın ile vakıf görevlisi İmam Hatip Burak Günel hakkındaki soruşturma Diyanet İşleri Başkanlığı müfettişlerinin 2019 yılında yaptığı ihbarı üzerine başladı. Buna göre iddianamede tespitlerine yer verilen müfettişler, Saygın’ın Haymana’da vaiz, İlçe Müftü Vekili ve Türkiye Diyanet Vakfı Şube Başkanı olarak görev yaptığı 2018 yılında, ilçe müftülüğünce düzenlenen yardım kampanyalarında toplanan yardım paralarını eksik miktarlarda kaydettiği, bazı camilerden yapılan yardım paralarını ise kayda girmeyerek mevzuata aykırı örtülü ödenek oluşturduğunu belirledi.
T24'ten Asuman Aranca'nın haberine göre, vakıf tarafından kabul edilen bağışlar için kesilen makbuzların birinci, ikinci ve üçüncü nüshalarına farklı isim ve miktarlar yazarak kurumu ve bağışçıları aldatıcı eylemlerde bulunduğu, yapılan bağış ve yardım paralarını amacı dışında kullandığı öne sürülen Saygın’ın, yardım toplama tutanak ve evraklarında da tahrifat yaptığı ve bu şekilde yardım kampanyaları ve yatılı Kuran Kursu inşaatı için yapılan bağışlardan yaklaşık olarak 67 bin lira parayı keyfi kullandığı, Kuran Kursu inşaatı için yapılan harcamalara fiş ve fatura almadığı ifade edildi.
'PARALARI ŞAHSİ HESABINA HAVALE ETTİRDİ'
Aynı dönemde Haymana Müftülük Camii İmam-Hatibi olan ve Türkiye Diyanet Vakfı Haymana Şubesinde görevlendirilen Burak Günel’in de yardım kampanyalarında toplanan paralardan kesinti yaptığı, bir kısmı hiç kayda girmediği, bir kısmını ise şahsi hesabına havale ettirdiği belirlendi. Günel’in yardım kampanyalarına ait bazı dosyaları kaybettiği, bağış belgelerinde tahrifat yaptığı ve sonradan tutanak düzenlediği, hatta yardım tutanak listelerine başkaları adına imza attığı belirlenirken, kesinti yaptığı paraları da keyfi olarak kullandığı ve bu şekilde yaklaşık 40 bin liralık bir örtülü ödenek oluşturduğu anlatıldı, paralarının akıbetinin ise bilinmediği vurgul
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Milletvekili Lütfü Türkkan skandalı açıkladı!2.ABD donanmasını alarma geçiren olay: Yaptırımları delen gemi Türk menşeli çıktı3.İddia: ‘Erdoğan’dan vekillere ekran izni'4.AKP'li Şamil Tayyar, partisinin 'ekran' krizini anlattı: 'Artık yüzde 50+1'in kolay alınamayacağı ortaya çıktı'5.Ankara'da düşen Libya uçağının kara kutusu neden Almanya'ya gönderildi?
6.AKP'li Çavuşoğlu'nun kardeşi de var: PFDK'ya sevk edildi7.Telegram'dan tetikçi ilanına gözaltı: Lütfü Türkkan duyurmuştu!8.İstanbul Barosu Başkanı: Cezaevlerinde sadece anneler değil, çocukları da cezalandırılıyor9.Futbolda bahis skandalı: TFF 9 hakemi PFDK’ya sevk etti10.Gazze'de ağır kış: Yakıt bitti hastanelerin servisleri kapanıyor!

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

SAFVET SENİH

CUMA KARAMAN

ERTUĞRUL İNCEKUL

HÜSEYİN ODABAŞI
ÇOK OKUNAN HABERLER







