Filistinli Muhammed diri diri yakılmış

Doğu Kudüs’te geçen çarşamba kaçırıldıktan sonra aynı gün cesedine ulaşılan 16 yaşındaki Muhammed Hasan Ebu Hudayr’ın, canlı canlı yakıldığı ortaya çıktı.

Filistinli Muhammed diri diri yakılmış

Filistin BaşsavcıMuhammed el-Avevi, Tel Aviv’de İsrailli doktorlar tarafından yapılan otopsiye katılan adli tıp yetkilisine dayandırdığı ilk raporu açıkladı.

El-Avevi, Muhammed’in ölüm sebebinin ‘yanma ve buna bağlı komplikasyonlar’ olduğunu açıkladı. Batı Şeria’da öldürülen üç Yahudi gencin intikamını almak için aşırı sağcı İsrailliler tarafından öldürüldüğü sanılan Muhammed’in vücudunun yüzde 90’ının yanıklarla kaplı olduğu ve başında da kesik izlerine rastlandığı bildirildi. 

Başsavcı El-Avevi, vücudu yanıklar içinde olan Ebu Hudayr’ın solunum yollarında da küle rastlandığını ve bunun “çocuğun yanarken hayatta olduğunun ve bu külü soluduğunun” delili olduğunu söyledi. Adli tıp raporunun tamamlanması için Filistinli gencin vücudundan alınan sıvı ve doku örnekleri incelemeye gönderildi.  İsrail Sağlık Bakanlığı konuyla ilgili henüz bir açıklama yapmış değil. Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas başta olmak üzere Filistin halkı genç Muhammed’in intikam saldırısına kurban gittiğini düşünüyor. Olayların gelişme şekli de bu yöndeki şüpheleri artırıyor. İsrailli yetkililer ise ölüm nedeninin ve failinin henüz kesinleşmediği ve soruşturma devam ederken bir açıklama yapılmasının doğru olmadığı görüşünde. 16 yaşındaki genç, üç İsraillinin ölüm haberinden saatler sonra evinin yakınlarından kaçırılmış ve birkaç saat sonra da ölü bulunmuştu. Muhammed’in öldürülmesi bölgede tansiyonu yükseltmiş, İsrail polisi ile Filistinliler arasında çatışmalar yaşanmıştı. 
<< Önceki Haber Filistinli Muhammed diri diri yakılmış Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER