Fransa, Davutoğlu'nun da katılacağı 'büyük yürüyüş' öncesi teyakkuzda

Fransa, yarın gerçekleştirilecek 'büyük cumhuriyet yürüyüşü' öncesi teyakkuzda.

Fransa, Davutoğlu'nun da katılacağı 'büyük yürüyüş' öncesi teyakkuzda

Aralarında Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun da bulunduğu birçok ülke liderinin de katılacağı yürüyüş için geniş güvenlik önlemleri alındı.

Fransa İçişleri Bakanı Bernard Cazeneuve, yarın yürüyüşün güvenliğini 2 bin 300 polis ve 1300 askerin sağlayacağını duyurdu. Ayrıca onlarca sivil polisin de yine yarın görev yapacağını aktardı. Paris’in Republique Meydanı'ndan başlayıp Nation’da sona erecek yürüyüş için iki güzergah üzerinde durulduğunu aktardı. 

Davutoğlu'nun yanı sıra yürüyüşe katılacağını açıklayan diğer ülke liderleri, Almanya Başbakanı Angela Merkel, İngiltere Başbakanı David Cameron, İtalya Başbakanı Matteo Renzi, İspanya Başbakanı Mariano Rajoy, Belçika Başbakanı Charles Michel, Hollanda Başbakanı Mark Rutte, Danimarka Başbakanı Helle Thorning-Schmidt, Bulgaristan Başbakanı Boyko Borisov ve Ukrayna Devlet Başkanı Petro Poroşenko ile Afrika'dan Mali Cumhurbaşkanı Boubacar Keita ve Nijer Cumhurbaşkanı Mahamadou Issoufou. Avrupa Konseyi Başkanı Donald Tusk da yürüyüşte yer alacağını söyledi.

Fransız Bakan, yarınki yürüyüşe 1 milyona yakın insanın katılmasını beklediklerini söyledi.

O İDDİAYA CEVAP VERDİ

Başbakan Ahmet Davutoğlu Paris’e hareketinden önce gazetecilere açıklamalarda bulundu. Davutoğlu, "MİT, market saldırısında adı geçen Hayat Boumeddienne ile ilgili Fransa'yı daha önce uyarmıştı" şeklindeki haberlere ilişkin soruya cevap verdi.

Davutoğlu, şöyle konuştu;

Türkiye hangi ülke olursa olsun, terör faaliyeti söz konusu ise yakın işbirliği içinde oldu. Fransa istihbaratı ile işbirliği köklü temellere dayanıyor.Fransa’dan gelen bilgilerle bizim elimizdeki bilgilerin karşılaştırması süreci devam ediyor. Sadece Fransa değil her ülke ile terör riski söz konusu olduğunda her türlü işbirliğini gösterdik. 
<< Önceki Haber Fransa, Davutoğlu'nun da katılacağı 'büyük yürüyüş'... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER