Gazze'de ateşkes konusunda anlaşıldı mı?

İsrail ve Hamas kapsamlı ateşkes konusunda anlaştı

İsrail, sahilde oynayan çocukları bombaladı

İsrail ile Hamas'ın Cuma günü saat 06.00'dan itibaren ateşkes ilan edilmesi konusunda anlaştığı iddia edildi.

Reuters'ın haberine göre, İsrailli bir yetkili İsrail ve Hamas arasında Mısır'da yapılan görüşmelerde kapsamlı ateşkes sağlandığını söyledi.

İsrailli yetkili, ateşkesin, Cuma günü TSİ sabah 06.00'da yürürlüğe gireceğini söyledi. Bu açıklamadan kısa bir süre sonra Reuters'a konuşan İsrailli bir yetkili, sadece Mısır'daki İsrailli temsilcilerin ateşkesin onayladığını ancak henüz Tel Aviv yönetiminin onay vermediğini bildirdi. AA: İsrail ateşkes iddiasını doğrulamadı
İsrail Dışişleri Bakanlığı, Hamas'la ateşkes sağlandığı yönündeki iddiaları doğrulamadı. AA muhabirine konuyla ilgili açıklamada bulunan Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Yigal Palmor, "Evet haberi ben de duydum, şu anda haberi araştırıyoruz. Bize ulaşan birşey yok, haberi şu aşamada doğrulayamam" dedi.

Mısır'ın arabuluculuğunda, önceki gün taraflar arasında başlatılan ateşkes girişimi sonuçsuz kalmıştı. SAHİLDE OYNAYAN ÇOCUKLARI BOMBALADI
Günlerdir Gazze'ye kan kusan İsrail, bu kez Gazze'deki çocukları bombaladı. Bölgedeki bir otelde kalan gazetecilerin kaydettiği görüntüde, kumsalda çocukların oynadığı görülüyor. Kısa bir süre sonra ise İsrail savaş gemileri sahili bombalıyor. Saldırıda ikisi 10, biri 11, biri de 9 yaşında olan 4 çocuk, oynamaya gittikleri sahilde hayatını kaybetti.


<< Önceki Haber Gazze'de ateşkes konusunda anlaşıldı mı? Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER