Gazze'de insanlık dramını ve vahşeti arttıracak gelişme

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Gazze Şeridi'ne yönelik başlattıkları kara operasyonunu ciddi şekilde genişletmeye hazırlandıklarını söyledi.

Gazze'de insanlık dramını ve vahşeti arttıracak gelişme

10 gündür devam eden ağır İsrail bombardımanları arasında Gazzelilerin bir nebze olsun rahatlamasına yol açan beş saatlik ateşkes kanlı bitti. İsrail saldırılarının kısmen hafiflediği günün gecesinde Gazze’ye yönelik büyük kara operasyonu tankların, denizden atılan füzelerin ve hava saldırılarının da desteğiyle başladı. İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Gazze Şeridi'ne yönelil başlattıkları kara operasyonunu ciddi şekilde genişletmeye hazırlandıklarını söyledi.

İsrail’in abluka altında tuttuğu Hamas yönetimindeki Gazze Şeridi’ne yönelik saldırıları 10. gününde de bütün şiddetiyle devam ediyor. İsrail, 5 saatlik ateşkesin ardından Gazze’ye kara operasyonu başlattığını duyurdu. Gece geç saatlerde başlayan operasyona binlerce asker katıldı. Gazze karadan ağır top atışı, denizden İsrail donanmasının füzeleri ve havadan helikopterlerle destek verilen kara harekâtında yangın yerine döndü.

Filistin'de hastane yetkililerinin basına verdiği bilgide İsrail'in kara harekatında en az 23 kişi hayatını kaybetti. Harekat sırasında 1 İsrail askerinin öldüğü, 2 askerin hafif yaralandığı bildiriliyor.

İSRAİL ORDUSU GAZZE İÇİNDE TÜNEL ARIYOR

İsrail Ordusu, Gazze'deki tünelleri aramaya başladı. İsrail Ordusu, Hamas'ın İsraillileri kaçırmak için bölgede çok sayıda tünel açtığını öne sürüyor.

Öte yandan İsrail'in yayınladığı görüntülerde askerlerin tanklar eşliğinde bölgeye girmesi yer alıyor. Gazzelilerin seracılık yaptığı topraklara da çok sayıda tank ve zırhlı araçla girilmiş olduğu ve tünel arama gerekçesiyle bahçelerin kazılarak ürünlerin tahrip edildiği anlaşılıyor.

<< Önceki Haber Gazze'de insanlık dramını ve vahşeti arttıracak gelişme Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER