Efsanevi müzik yapıtı 'Batı Yakasının Hikâyesi' İstanbul'da sahne alacak


Amerikan klasik dünyasının efsanevi müzik yapıtlarından olan Batı Yakasının Hikâyesi, 12-23 Aralık'ta Borusan Müzik Evi'nde sahne alacak.

Batı Yakasının Hikâyesi, Broadway'in en sevilen müzikallerinden biri. Amerikan sinemasının unutulmayan klasiklerinden orkestral başyapıt, bir koreografi harikası ve her zaman zirvede bir eser. Borusan Sanat, bu sezon Batı Yakasının Hikâyesi'ni 12-23 Aralık tarihleri arasında, dokuz ayrı konserde İstanbul'da ağırlayarak bir ilke daha imza atacak.

20. yüzyılın Romeo ve Juliet öyküsü olarak da nitelendirilen Batı Yakasının Hikâyesi'nin, 1957'deki Broadway prömiyerinden, 1961'de çekilen film versiyonuna ve günümüzde devam etmekte olan sahne performanslarına uzanan efsanevi bir tarihi var. Batı Yakasının Hikâyesi üzerindeki bu yoğun ilginin sebepleriyse oldukça fazla. Elbette Broadway ve sinema versiyonu için seçilmiş olan, o dönemin ünlü oyuncu ve ses sanatçılarının oluşturduğu muhteşem kadro, bu ilginin artmasının başlıca sebebi.

New Yorklu oyun ve senaryo yazarı Arthur Laurents'in Shakespeare'in Romeo ve Juliet'inden esinlenerek 1957 yılında kaleme aldığı Batı Yakasının Hikâyesi, özellikle film versiyonu ve Stephen Sondheim'ın sözleriyle, Jerome Robbins'in koreografisiyle ve elbette Leonard Bernstein'ın müziğiyle bir başyapıt, bir klasik olarak repertuvara geçeli tam 58 yıl oldu. Müzik ve sinemaseverlerin Robert Wise'ın 1961 yapımı filmiyle oldukça iyi tanıdığı Batı Yakasının Hikâyesi, Natalie Wood, Rita Moreno, Richard Beymer, Russ Tamblyn ve George Charikis'i canlandırdıkları karakterlerle hafızalara kazıdı.

Borusan Sanat'ın bu yılki en büyük sürprizlerinden biri olan Batı Yakasının Hikâyesi konserleri, bu eserin başlığını taşıyan Amerika temalı bir festival olacak.

Batı Yakasının Hikâyesi Festivali kapsamındaki konserlerin ilki Leonard Bernstein'ın kızı Jamie Bernstein tarafından yapılacak. Amerika'nın ünlü yazar, yayıncı ve anlatıcılarından biri olan Jamie Bernstein'dan babası Leonard Bernstein, 12 Aralık Cumartesi günü saat 20.00'de Borusan Müzik Evi'ne sahne alacak.

Batı Yakasının Hikâyesi, 12-23 Aralık tarihleri arasında 9 gün boyunca müzikseverlerle buluşacak.
CİHAN
<< Önceki Haber Efsanevi müzik yapıtı 'Batı Yakasının Hikâyesi' İstanbul'da... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER