Eğitimci Orhan İnandı’ya işkence fotoğrafa da yansıdı!
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Salı, Temmuz 6 2021
31 Mayıs’ta Kırgızistan’da kaçırılıp bir aydan fazla bir süredir kendisinden haber alınamayan Orhan İnandı’nın dün AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın açıklaması sonrası görüntüleri basına servis edildi. Görüntülerde İnandı’nın sağ elinin şişliği dikkat çekti.
AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Kırgızistan’da 31 Mayıs’ta kaçırılan Kırgız vatandaşı Orhan İnandı’nın MİT tarafından Türkiye’ye getirildiğini söyledi. Erdoğan’ın açıklaması sonrasında İnandı’nın kısa bir video ve fotoğrafları da paylaşıldı.
İŞKENCE GÖRMÜŞ BU EL…
Fotoğraflarda aşırı sıcakların olmasına karşın İnandı’ya ceket giydirilmesi dikkat çekti. Sol eli ile sağ elini tutan İnandı’nın sağ elindeki şişlik ise dikkat çekiyor. Gazeteci Adem Yavuz Arslan bu konuda yaptığı paylaşımda “İşkence görmüş bu elin sahibi 30 küsür yıldır Kırgızistan’da ve tek yaptığı öğretmenlik. Çok şey söyleyen bir fotoğraf…” dedi.

Gazeteci Emre Uslu Uslu ise sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şunları yazdı: “Hakan Fidan’ın işkenceciler bir ayda adama yapılmadık işkence bırakmamış. Eski resimleriyle kıyaslandığında oldukça zayıflamış, ellerinden biri morarmış, tırnakları uzamış bir öğretmen var karşımızda. PKK’nın kaçırdığı MİT’çileri kurtaramayan MİT’in gariban öğretmene yetiyor gücü”
İŞKENCE İÇİN TÜRKİYE’DEN KİMYASAL İĞNE GÖTÜRÜLMÜŞTÜ
Kırgızistan’da MİT tarafından kaçırıldıktan sonra uzun süre Bişkek’teki Türk elçiliğinde tutulan eğitimci Orhan İnandı’nın konuşturulması için Türkiye’den kimyasal ilaç getirildiği ortaya çıkmıştı. Gazeteci Cevheri Güven’in iddiasına göre İnandı’nın işkenceyle konuşturulması için Türkiye’den Kırgızistan’a kimyasal bir iğne gönderildi. Güven şunları kaydetmişti: “Türkiye’den Kırgızistan’a bir tane kimyasal iğne gönderiliyor. İğneyi vurulunca her şeyi anlatması için. Madem getiremiyoruz konuşturup bilgilerini alalım diye… Büyük rezalet.”
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Bir KHK'lı daha bilmediği işi yaparken iş kazası geçirdi, vefat etti2.İşte detaylar: Güllü'nün kızına ait uyuşturucu test sonucu çıktı3.AKP'li gazeteciler birbirine girdi: “Ahmet Hakan’ın sicili bozuk, itibarı yok”4.Japonya'da facia! 50 araç birbirine girdi: Ölü ve yaralılar var5.Ne demek istedi? Bahçeli: ”Erdoğan, günümüzün Süleyman’ıdır”

HARUN TOKAK

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

SAFVET SENİH

CUMA KARAMAN

ERTUĞRUL İNCEKUL
ÇOK OKUNAN HABERLER

Bir KHK'lı daha bilmediği işi yaparken iş kazası g...

İşte detaylar: Güllü'nün kızına ait uyuşturucu tes...

AKP'li gazeteciler birbirine girdi: “Ahmet Hakan’ı...

Japonya'da facia! 50 araç birbirine girdi: Ölü ve ...

Ne demek istedi? Bahçeli: ”Erdoğan, günümüzün Süle...


