Altın fiyatlarındaki dalgalanma devam edecek mi?

Altın fiyatlarındaki dalgalanma daha ne kadar devam edecek? Fiyatların değişkenlik göstermesinin sebebi nedir? İşte detaylar...

Altın fiyatlarındaki dalgalanma devam edecek mi?

Altın Fiyatları bir düşüyor, bir yükseliyor. 

Röportaj: "Dalgalanma devam ediyor. Hem günlük bazda hem de haftalık bazda bakıldığında. Bu tabi TL cinsinden altın fiyatlarına da yansıyor. Yani 85 le 83 lira arasında gramında bir dalgalanma var." 

Uzmanlar dalgalanmanın yurt dışı kaynaklı olduğunu söylüyor.

Röprtaj: "Avrupa Merkez Bankası'ndan gelen haberler, Japonya Merkez Bankası'ndan gelen haberler ve en son Cuma, Cumartesi günü piyasaya giren Fedin çıkış stratejisiyle ilgi haberler altın fiyatları üzerinde etkili oluyor."   

Fiyatların düşmesi altına talebi artırmıştı. Ancak şu anda talep az olmasına rağmen darphanenin piyasa talebini karşılamaması, fiyatlara işçilik eklenmesine sebep oluyor.


Röportaj: "Talep düşmesine rağmen arz şu anda karşılanamıyor darphane tarafından. Sarrafiye ürünlerde bir işçilik var. yani normalde altın değeri üzerinden değil üzerine bir işçilik koyularak satılmaya devam ediyor. Normalde 135 liraya satılması gereken bir çeyrek altın 141 lira 142 lira gibi bir fiyata satılıyor." 

Peki bu dalgalanma devam edecek mi? Piyasalardaki dalgalanma devam ediyor. Uzmanlar özellikle altındaki dalgalanmanın sene sonuna kadar devam edeceğini söylüyor. 

Röportaj: "Bu dalgalanma bence bu yıl boyunca devam eder. Sene sonuna kadar devam eder." 

Euro-Dolar bazında da belirsizlik hakim... Durumlar ne olur?

Röportaj: "Enteresan bir dengesizlik var piyasada. Türkiye hariç her ülke kendi parasının daha kötü olduğunu savunuyor. İnsanlara daha az kötüyü aldırmaya çalışıyorlar şuanda. Euro, Dolar kalitesinde şu anda her ikisi de kötü. Yani Euro mu daha iyi değer kazanır dolar mı değer kazanır? Valla ikisi de değer kazanmaz gibi gözüküyor şu ortamda.."

<< Önceki Haber Altın fiyatlarındaki dalgalanma devam edecek mi? Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER