Ahmak kelimesinin muhatabı Süleyman Soylu'dur
Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun 'kurul halinde çalışan kamu görevlilerine karşı görevlerinden dolayı alenen zincirleme hakaret' suçundan 1 yıl 3 ay 15 günden 4 yıl 1 aya kadar hapisle cezalandırılması talep ediliyor.
Savcı, hapis cezasının yanı sıra İmamoğlu hakkında Türk Ceza Kanunu'nun (TCK) 'siyasi yasak' içeren 53. maddesinin de uygulanmasını da istiyor.
21 Eylül'de görüşen duruşmada Kartal'da bulunan adliyenin çevresinde olağanüstü 'güvenlik' önlemleri alınmış; her türlü toplanma, basın açıklaması ve gösteri yürüyüşü yasaklanmıştı. İmamoğlu'na destek için gelen binlerce vatandaş, izin çıkmaması üzerine Neyzen Tevfik Meydanı'nda toplanmıştı.
Karar çıkması beklenirken mahkeme heyeti, toplanır toplanmaz tanıkların dinlenmesi için davayı 11 Kasım'a ertelemişti.
12.20 Savcı yine hapis istedi
Gerginliğin ardından savcının esas hakkındaki mütalaası okundu ve İmamoğlu için ceza talebinde bulundu. Avukatlar, "Kopyala yapıştır mütalaasını burada da sundu" sözleriyle tepki gösterdi.
11.55 İmamoğlu'nun avukatlarının reddi hakim talebi reddedildi
Bunun üzerine avukat Kemal Polat, reddi hakim talebinde bulundu:
"İddia makamından esas hakkındaki mütalaası sorulduğunda, sanık müdafisi söz alarak bana talepte bulunma hakkı tanınmadan esas hakkında mütala alınmaya çalışıyorsunuz, deliller toplanmada mütala alınmaya kalkışılmıştır, hakimin tarafsız olmadığını düşünüyoruz."
Ancak bu da reddedildi.
Hakim, İmamoğlu'nun 'Lafa bakarım laf mı diye, söyleyene bakarım adam mı
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar

ABDULLAH AYMAZ

ARİF ASALIOĞLU

KADİR GÜRCAN








