Emine Erdoğan'ın bakanlıkça fonlanan kitabı Meclis gündeminde
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Salı, Eylül 28 2021
Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın, himayesinde ve koordinasyonunda basıldığı belirtilen ve Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından fonlandığı ileri sürülen “Asırlık Tariflerle Türk Mutfağı” kitabı Meclis gündemine taşındı.
İyi Parti Denizli Milletvekili Yasin Öztürk, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın, himayesinde ve koordinasyonunda basıldığı belirtilen “Asırlık Tariflerle Türk Mutfağı” kitabı için yapılan harcamayı, soru önergesi ile TBMM gündemine taşıdı. Öztürk, “Emine Erdoğan’ın kitap basım ve tanıtımı hangi için yapılan harcamaya gerek duyulan ‘zorunlu hal’ nedir?” sorusunu yöneltti.
Öztürk, "Asırlık Tariflerle Türk Mutfağı” kitabını Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ve Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy’un yanıtlaması istemiyle hazırladığı soru önergesiyle TBMM gündemine taşıdı.
Öztürk önergesinde; 30 Haziran 2021 tarihinde Resmi Gazete’de yayınlanan, “Tasarruf Tedbirleri” genelgesinin, “Basın ve Yayın Giderleri” ile “Temsil, Tören, Ağırlama ve Tanıtım Giderleri” başlıklı bölümlerini anımsattı. Öztürk, şu soruları yöneltti:
“- Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın, ‘Asırlık Tariflerle Türk Mutfağı’ kitabının basımı ve tanıtımı için yapılan harcama tutarı toplam ne kadardır?
- Emine Erdoğan’ın ‘Asırlık Tariflerle Türk Mutfağı’ kitabının uluslararası üst düzey tanıtımı için, Kültür ve Turizm Bakanlığı yayınlarından kaç adet kitap basımı yapılacaktır?
- 2021/14 sayılı Tasarruf Genelgesi’nde Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanlığı ve TBMM Başkanlığı Genel Sekreterliği hariç diğer tüm kamu kurum ve kuruluşlarının yukarıda belirlenen tedbirlere uyması talimatı verilirken, bahsi geçen kitap için ‘tasarruf tedbirleri’ dışına çıkılarak Bakanlığınızca harcama yapılmasının nedeni nedir?
- Genelgede, ‘Uluslararası toplantılar ile millî bayramlar hariç açılış, konferans, seminer, yıl dönümü ve benzeri kutlama ve organizasyonlara ilişkin faaliyetler nedeniyle gezi, kokteyl, yemek ve benzeri davetl
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Cem Küçük de battı: Ayakkabı firması ekonomik krize direnemedi2.Düşen uçak ile kule arasındaki son konuşmalar netleşti! İşte o anlar!3.AKP'li Şamil Tayyar'ın dediği çıkacak mı?4.Gözaltına alınmaktan kurtulamadı: Özel laboratuvara test yaptırmıştı!5.TBB Başkanı Sağkan'dan Sadettin Saran tepkisi: 'Hukuka aykırı'
6.Kara para soruşturması saraya uzandı: Erdoğan'ın danışmanı şüpheli olarak...7.11. Yargı paketi tamam 50 Bin Mahkuma af geliyor: Siyasiler hariç8.Adli Tıp sonuçları pozitif çıkan Sadettin Saran özel bir laboratuvara test verdi!9.BİM Bank geliyor: Süreç resmen başladı10.Zelenski 20 maddelik barış planını kamuoyuna ilk kez açıkladı

SAFVET SENİH

CUMA KARAMAN

ERTUĞRUL İNCEKUL

HÜSEYİN ODABAŞI

ABDULLAH AYMAZ
ÇOK OKUNAN HABERLER

Cem Küçük de battı: Ayakkabı firması ekonomik kriz...

Düşen uçak ile kule arasındaki son konuşmalar netl...

AKP'li Şamil Tayyar'ın dediği çıkacak mı?

Gözaltına alınmaktan kurtulamadı: Özel laboratuvar...

TBB Başkanı Sağkan'dan Sadettin Saran tepkisi: 'Hu...


