Enerji devi konkordato ilan etti
⏱ Okuma Süresi 2 dk•Yayınlanma Perşembe, Şubat 14 2019
Türkiye'nin köklü ailesinden konkordato haberi geldi. Eski Fenerbahçe Başkanı Güven Sazak'ın kurucularından olduğu Yüksel Holding'e ait Yüksel Enerji konkordato ilan etti.
Yüksel Holding Yönetim Kurulu Başkanı Emin Sazak, "Bir ticari alacaktan dolayı konkordato ilan ettik. Biz borçluyuz. Karşı taraf ile yapılandırma konusunda anlaşamadık. "dedi. Ayrıca Köprübaşı Barajı, 49 yıllığına Yüksel Enerji Elektrik Üretim ve Ticaret A.Ş.'ye ait bir yatırım.
Fenerbahçe eski başkanı Güven Sazak'ın yeğeni Emin Sazak’ın şirketi; Yüksel Enerji konkordato ilan etti. Ankara 2. Asliye Ticaret Mahkemesi’nden çıkan karara göre şirkete 3 aylık geçici mühlet verildi. Mahkeme kararına göre; şirketin konkordato komiserliğini Elektrik-Elektronik Mühendisi Melike Özlem Bilgili, Hukukçu Av. Hüseyin Berkan Kırbaç ve Bağımsız Denetçi Ragıp Mümtaz Kutoğlu’yu atadı.

BORÇLU OLDUĞUMUZ ŞİRKETLE YAPILANDIRMA KONUSUNDA ANLAŞAMADIK
Konuyla ilgili sozcu.com.tr’ye açıklamalarda bulunan Yüksel Holding Yönetim Kurulu Başkanı Emin Sazak, “Bankalara herhangi bir borcumuz yok. Sadece borçlu olduğumuz şirket ile yapılandırma konusunda anlaşamadık. Bundan dolayı konkordato sürecine gittik. Tek bir alacaklımız yapılandırmayı kabul etmedi. Makul sürede borcumuzu kapatmayı planlıyoruz.” ifadelerini kullandı.
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Covid aşıları öldürüyor mu? 4 yıllık araştırmanın sonuçları açıklandı2.Dünya bu iddiayı konuşuyor: ABD Maduro'yu kaçırırken kan kusturan gizemli bir silah kullandı!3.ABD'de protesto dalgası: 50 eyalette binler sokağa çıkıyor4.İngiliz medyası yazdı: 'Trump, Grönland için orduya talimat verdi'5.Maduro'dan oğlu aracılığıyla ilk mesaj: 'Ben bir savaşçıyım'

ABDULLAH AYMAZ

KADİR GÜRCAN

ŞERİF ALİ TEKALAN
ESRA BÜYÜKCOMBAK

HARUN TOKAK
ÇOK OKUNAN HABERLER







