Erdoğan bir türlü anlatamıyor
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Salı, Temmuz 18 2017
''Bugünkü süreci, 'aman ha, temizlik mücadelesi rayından çıkıyor, sınırı iyi çizin, öyle yaparsanız sesimiz daha az çıkar' noktasına geri çekerseniz, havanızı alırsınız.''
OHAL üç ay daha uzatıldı.
Bunu hiç beklemiyormuş gibi yaparak hala şaşıranlar var.
Arkadaşlar, ta ne zaman yazdım, OHAL bin yıl sürecektir.
İçimizde hala, dibine girilen bu kabus sürecin mahiyetini, çapını, stratejisini kavramayanlar var.
Bu sürece hala ıkına sıkına ad bulmaya çalışanlar var.
Erdoğan'ın, Türkiye'de iktidara her gelene cennet yaşatan kodları 2011'den itibaren birer birer nasıl çözdüğünü, şifreleri teker teker ayıklayarak o ceberrut yapıyı kendisi ve çevresi lehine nasıl çevirdiğini, AKP iktidarının berdevam kılan yolsuzluk ve saadet zincirinin kırılmaması adına 'sonuna kadar' gideceğini anlamayanlar, o köhnemiş Sol ve Kemalist şablonlarıyla başarı vaat eden bir mücadele vereceklerini sanıyorlar.
Hayal içinde yüzüyorlar.
Karşılarında süreci istediği gibi yöneten, evirip çeviren kişinin zekasındaki oynaklığa koşut bir karşı zekanın, her türlü şablonun dışında ve muhakkak ki beraberce bir mücadele gerektirdiğini anlayan sayısı son derece az.
Adını koyamadığınız bir süreçte nasıl bir mücadele?
Kalabalık bir kesim, Saray ve çevresinin ustaca tedavüle soktuğu FETÖ kavramını meşru veri kabul ederek, onun üzerinden pozisyon alıp kavga vermenin sonuç vereceğini sanıyor.
İktidar size neyi kavram olarak sunuyorsa, baştan reddedeceksiniz.
Suçun şahsiliği esastır.
Bir ara sevilmeyen herkes komünistti, ve uyanıklar 'aman ha ben komünist değilim, aman ha o arkadaş komünist değil Kemalist, yanlışlık olmasın' diye debeleniyordu.
Yazması bile yorucudur ama...
Gene de yazayım:
Bugünkü süreci, 'aman ha, temizlik mücadelesi rayından çıkıyor, sınırı iyi çizin, öyle yaparsanız sesimiz daha az çıkar' noktasına geri çekerseniz, havanızı alırsınız.
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Covid aşıları öldürüyor mu? 4 yıllık araştırmanın sonuçları açıklandı2.Dünya bu iddiayı konuşuyor: ABD Maduro'yu kaçırırken kan kusturan gizemli bir silah kullandı!3.İngiliz medyası yazdı: 'Trump, Grönland için orduya talimat verdi'4.Maduro'dan oğlu aracılığıyla ilk mesaj: 'Ben bir savaşçıyım'5.Her bir alışveriş bir risk

ABDULLAH AYMAZ

KADİR GÜRCAN

ŞERİF ALİ TEKALAN
ESRA BÜYÜKCOMBAK

HARUN TOKAK
ÇOK OKUNAN HABERLER







