Erdoğan: Yeni havalimanına kredi miktarı 4,6 milyar Euro

Okuma Süresi 3 dkYayınlanma Pazartesi, Ekim 19 2015
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Yeni Havalimanı Proje Finansmanı İmza Töreni'ne katıldı. Burada konuşan Erdoğan, "Bugün 3,5 milyar Euro'su kamu bankaları 1, 1 milyar Euro'su özel bankalar tarafından sağlanmış olan toplam 4, 6 milyar Euro'luk kredi finansmanının imzasını atıyoruz." dedi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Yeni Havalimanı Proje Finansmanı İmza Töreni'ne katıldı. Burada konuşan Erdoğan, "Bugün 3,5 milyar Euro'su kamu bankaları 1, 1 milyar Euro'su özel bankalar tarafından sağlanmış olan toplam 4, 6 milyar Euro'luk kredi finansmanının imzasını atıyoruz." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul'daki programı kapsamında Çırağan Sarayı'nda düzenlenen İstanbul Yeni Havalimanı Proje Finansmanı İmza Töreni'ne katıldı. Burada proje hakkında bilgi veren Erdoğan, "Son derece tarihi anlara tanıklık etmekteyiz. İstanbul'a dünyanın en büyük havalimanı kazandırma aşamasında kritik bir adımı daha atıyoruz. Yap işlet devret modeliyle hayata geçirilecek bu havalimanın temelini 2014 te atmıştık. Bugün 3,5 milyar Euro'su kamu bankaları 1, 1 milyar Euro'su özel bankalar tarafından sağlanmış olan toplam 4, 6 milyar Euro'luk kredi finansmanının imzasını atıyoruz. Projede sorumluluk üstlenen elini taşın altına koyan tüm kamu ve özel bankalara teşekkürlerim sunuyorum. Projeyle İstanbul dünya hava trafiğinde bir merkeze dönüşecek. İstanbul yeni havalimanı Avrupa yakasında Yeniköy ve Akpınar yerleşimleri arasında Karadeniz sahil şeridinde yer alan yaklaşık 76,5 milyon metrekare büyüklüğünde bir alana yapılıyor." ifadelerini kullandı.

3. havalimanı projesinin 4 etaptan oluştuğunu, ilk etabın 2018 yılında hizmete gireceğini anlatan Erdoğan, "İlk etap yatırımların başlamasıyla inşaat dönemi süresince yılda ortalama 80 bin kişiye ek istihdam sağlanacak. Havalimanının hizmete girmesiyle birlikte de bu rakam yıllık 120bin kişiye çıkacak. Projenin ilk etabı yılda 90 bin kapasiteli terminal binası ve 3 kuzey-güney pisti yatırımlarını içeriyor. İlk etap hizmete girince şu an hiçbir yerde olmayan bir şekilde havalimanına aynı anda 2 uçak iniş yapabilecek. Yine mevcut havalimanımızda mümkün olmayan Airbus 380 gibi büyük gövdeli uçaklarda buraya rahatlıkla inişlerini gerçekleştirebilecekler. 2028 yılında projenin tüm etapları tamamlanınca yıllık yolcu kapasitesi 150 milyona ulaşacak." şeklind

Bu haberler de ilginizi çekebilir