Erdoğan'ın arkadaşı AKP'li Belediye Başkanını tehdit etti
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Çarşamba, Ağustos 26 2020
Serik Belediyesi’nin AKP’li Başkanı Enver Aputkan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın arkadaşı Yenişafak Gazetesi sahibi Nuri Albayrak’ın holdingine bağlı Sistemli Dağıtım Hizmetleri A.Ş.’nin telefonla arayarak, kendisini 'tehdit ettiğini' açıkladı.
‘500 bin liralık rüşvet’ iddiasının olduğu Serik Belediyesi’ne AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın arkadaşı Yenişafak Gazetesi sahibi Nuri Albayrak’ın holdingine bağlı Sistemli Dağıtım Hizmetleri A.Ş.’nin 5 adet taşınmaza haciz işlemi başlatması Belediye Meclis toplantısında ele alındı.
Dün gerçekleşen toplantıda Serik Belediyesi CHP’li Meclis üyesi Mehmet Ali Karacan, şirketin haciz ile ilgili belediye meclis üyelerine gönderdiği notta Belediye Başkanı Enver Aputkan’na yönelik ‘ruh hastalığı olduğu’ ve ‘istifa etmesi gerektiği’ yönündeki açıklamaları hatırlattı. Karacan şirketin bu açıklamasına tepki göstererek, şunları söyledi: “(Dün) Sabah 09:30 civarında tüm meclis üyelerine gelen Bildiriyi millet ittifakı adına şiddetle kınıyorum. Bizler demokrasiye,sandığa inanmış insanlarız ve böyle bir gelenekten geliyoruz.Seçilmiş belediye başkanına ağır itham ve hakaretler bulunan bir mektubu kabul etmemiz mümkün değil. ‘Belediye başkanı istifa etsin, borçlarda kolaylık yaparız’ tarzı kabul edilemez. Bu ilk önce Serik halkına saygısızlıktır. Seçim ile gelen seçim ile gider.”

‘AKP İLE BÜYÜYEN BİR ŞİRKET’
Karacan şirketin AKP iktidarı döneminde büyüdüğünü hatırlatarak, şunları söyledi: “Açık ve net konuşuyorum, Albayraklar yandaş bir firmadır. Daha önce bu şirketi biz anlatmıştık. Şirket kurucusu 1994 yılı İstanbul Belediyesi meclis üyesi, şirket sahibinin kızının nikah şahidi ise Cumhurbaşkanı. AKP ile büyüyen bir şirket. Maalesef tüm Türkiye’de onlarca AKP belediyesini kanser gibi sömüren bir şirket. 173 dönümlük arazimiz satılıyor Çandır’da, Serik Belediyesi’ne tahsis ediliyor ve kısa bir süre
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Enkaza ulaşıldı, kurtulan yok: Libya Genelkurmay Başkanı'nı taşıyan uçak Haymana civarında düştü!2.Suriye’de Hakan Fidan’a Soğuk Duş3.Ne mesaj taşıyor? Karadeniz'de Türk gemisine kamikaze dron saldırısı yapıldı!4.Amerika rüyasını bitiren karar: Trump 36 yıllık vize uygulamasını kaldırıyor5.Daltonlar çetesine bir soruşturma daha: Mahkeme salonunda jandarmaya saldırmışlardı!
6.Uyuşturucu Soruşturması: Emrullah Erdinç serbet7.Bahçeli'nin düşen uçakla ilgili şüphesi ne? 'Böyle bir dönemde düşündürücü...'8.Cem Küçük de battı: Ayakkabı firması ekonomik krize direnemedi9.Rusya cephesinden ilk açıklama: Rus İHA'larının Türkiye'de ne işi var?10.Mahkeme salonunu birbirene katmışlardı: Daltonlar'ın cezası belli oldu!

CUMA KARAMAN

SAFVET SENİH

ERTUĞRUL İNCEKUL

HÜSEYİN ODABAŞI

ABDULLAH AYMAZ
ÇOK OKUNAN HABERLER







