Erdoğan'ın para beklediği Birleşik Arap Emirlileri Yunanistan'ı tercih etti
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Salı, Mayıs 10 2022
Yunanistan ve Birleşik Arap Emirlikleri 4 milyar euro değerinde yatırım ve enerji alanda iş birliği imzaladı.
Türkiye'ye gelerek Ankara'da Cumhurbaşkanı Erdoğan ile 10 dolarlık yatırım fonu oluşturacaklarını açıklamıştı.
Petrol zengini Birleşik Arap Emirlikleri, ABD ve AB'nin baskısıyla Yunanistan'a yöneldi.
Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, resmi ziyarette bulunduğu BAE’nin başkenti Abu Dabi'de, Devlet Başkanı Şeyh Halife bin Zayid Al Nahyan ile bir araya geldi.
Miçotakis’in makamından yapılan yazılı açıklamada, “Yunanistan Kalkınma Bankası ile Mubadala Yatırım Şirketi arasındaki işbirliğinin yenilenmesi ve 4 milyar euro tatarındaki yatırım için ortak girişimin oluşturulması iki ülke için büyük önem taşıyor.” denildi.
Bu arada toplantı sonunda basına bir açıklama yapan Miçotakis, AB ve BAE arasında sürdürülebilir enerji alanında yatırım yapmak için önemli fırsatlar olduğunu belirterek şunları söyledi: "Coğrafi konumu nedeniyle Yunanistan, Orta Doğu'dan Avrupa'ya doğal gaz için bir kapı olma potansiyeline sahip. Daha fazla stratejik işbirliği için olasılıkları ve BAE’nin bu yönde gelecek yatırımlara katılımını araştırmak istiyoruz."
Başbakanlık görevine başlamasının ardından bu ülkeye üçüncü ziyaretini gerçekleştiren Miçotakis, Yunanistan'ın BAE ile ilişkilerini derinleştirmek istediğini bildirdi.
Miçotakis, Ukrayna savaşının ardından çıkan enerji sorununa ilişkin, "Bu alanda iş birliğimizi daha da artırabiliriz." dedi.
İki lider, görüşmede, ikili ilişkiler, iklim krizi, Ukrayna ve bölgesel sorunlar gibi konuları ele aldı.
İKİ ÜLKE ARASINDA 9 ANLAŞMA İMZALANDI
Görüşmenin ardından ticaret, enerji, sağlık konuları da içinde olmak üzere 9 işbirliği anlaşması imzalandı.
Öte yandan Abu Dabi Veliaht P
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Covid aşıları öldürüyor mu? 4 yıllık araştırmanın sonuçları açıklandı2.Dünya bu iddiayı konuşuyor: ABD Maduro'yu kaçırırken kan kusturan gizemli bir silah kullandı!3.İngiliz medyası yazdı: 'Trump, Grönland için orduya talimat verdi'4.Maduro'dan oğlu aracılığıyla ilk mesaj: 'Ben bir savaşçıyım'5.Her bir alışveriş bir risk

ABDULLAH AYMAZ

KADİR GÜRCAN

ŞERİF ALİ TEKALAN
ESRA BÜYÜKCOMBAK

HARUN TOKAK
ÇOK OKUNAN HABERLER







