Erdoğan'ın sözleri Meclis'i karıştırdı
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Pazartesi, Şubat 29 2016
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın, “Anayasa Mahkemesi'nin verdiği karara uymuyorum, saygı da duymuyorum.” sözlerine muhalefetin tepkisi sert oldu.

MHP Grup Başkan Vekili Erkan Akçay, “Bir Cumhurbaşkanı ‘Anayasayı tanımıyorum' derse, bu kesinlikle bir darbedir.” dedi. CHP Grup Başkan Vekili Özgür Özel ise Erdoğan'ın sözlerini vahamet olarak değerlendirdi.
Bütçe görüşmelerine devam eden TBMM Genel Kurulu'na dün Erdoğan'ın sözleri damga vurdu. Cumhurbaşkanı'nın Anayasa Mahkemesi'nin kararına uymadığı ve saygı duymadığı yönündeki sözlerine ilk tepki MHP'den geldi. Grup Başkan Vekili Erkan Akçay, “Şimdi ‘Anayasa'yı tanımıyorum' derse bir cumhurbaşkanı, bir başbakan veya bir bakan, bir yetkili; bu darbe değil midir? Bu kesinlikle bir darbedir, darbe girişimidir. Buna hep birlikte karşı çıkmamız gerekir. Bu sözler kuvvetler ayrılığını tanımamaktadır.” şeklinde konuştu.
28 ŞUBAT'IN TİPİK BİR ÖRNEĞİ
MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural ise Erdoğan'ın açıklamalarının demokratik, hukuk devleti, hukukun üstünlüğü ilkesine dayalı devlet anlayışına tamamen ters olduğunu söyledi. Vural, “28 Şubat'ın tipik mi tipik bir örneğidir; çok açık ve net. Cumhurbaşkanı hukuk devletine darbe vurmaktan kaçınmamıştır. Bu tamamen otoriter, despot yönetim anlayışının tezahürüdür.” dedi.
İKİNCİ 28 ŞUBAT MUHTIRASI
CHP'li Özgür Özel ise söz konusu açıklamaları vahamet olarak değerlendirdi: “Bugün Cumhurbaşkanı'nın ağzından ikinci 28 Şubat darbesini, muhtırasını duyduk. 28 Şubat artık sadece demokrasiye balans ayarı yapanlarla değil, adalete ve yargıya balans ayarı yapmaya çalışan Erdoğan ile anılacaktır. Cumhurbaşkanı yargıya balans ayarı yapmaya kalkmıştır. Anayasa ayaklar altındadır. Erdoğan sorumsuzluk halini suistimal etmektedir. Cumhurbaşkanı'nın bu ifadelerini reddediyoruz; tanımıyoruz ve Recep Tayyip Erdoğan'ın bu açıklamalarına uymuyor ve bu açıklamalarını ikinci 28 Şubat darbesi olarak nitelendiriyoruz.”
PERİNÇEK'LE KOL KOLA YÜRÜYORSUNUZ
HDP Grup Başkan Vekili İdris Baluken
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Rezan Epözdemir, Terim'e neden 5 buçuk milyon TL transfer etti?2.14 yıl sonra yeni operasyon kararı!3.MHP'li Yıldız'ın kapsam dışı kalanlar 'sabretsinler' çıkışı siyasiler için de bir anlam taşıyor mu?4.Kamu personeline nefret operasyonu: 8 ilde 20 kişi hakkında gözaltı kararı5.'Ukrayna'daki savaş 90 gün içinde sona erebilir!'
6.Sadettin Saran gözaltındayken, Ali Koç'tan başkanlık çıkışı7.AKP affı devrede: Onbinlerce adli suçlunun cezaevinden tahliyesi başladı!8.Melih Gökçek mahkum oldu: 20 bin tl tazminat ödeyecek!9.AKP'li Şamil Tayyar'ın dediği çıkmadı! ”Bu karar, Saran’ın değil, Fenerbahçe’nin gücüdür”10.Can Holding soruşturmasında yeni gelişme!

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

SAFVET SENİH

CUMA KARAMAN

ERTUĞRUL İNCEKUL

HÜSEYİN ODABAŞI
ÇOK OKUNAN HABERLER







