'Esad Şam'dayken mülteciler dönmez'

Başbakan Ahmet Davutoğlu ile Almanya Başbakanı Angela Merkel, baş başa görüşmelerinin ardından Türkiye-Almanya Hükümetlerarası İstişare Toplantısı'na başkanlık etti. Toplantıların ardından iki lider düzenledikleri ortak basın toplantısında konuştu.

'Esad Şam'dayken mülteciler dönmez'

Başbakan Davutoğlu, "Sultanahmet'teki saldırının sorumluları mutlaka cezalandırılacak. Berlin'de tarihi bir adım attık. Türkiye ve Almanya arasındaki işbirliği sürecek. Türkiye-AB ilişkileri yeni bir ivme kazanacak. Risk ve tehditler karşısında da Türkiye ve Almanya omuz omuzadır. Terörle mücadele konusuna ortak bir işbirliği içinde çalışmaya devam edeceğiz. Suriye'den gelen mültecileri barbar bir rejimden kaçan masumlar olarak görüyoruz. Mülteciler krizi Suriye ve Ortadoğu'da çıkan krizin bize yansımasıdır. Esad Şam'dayken mülteciler dönmez" dedi.

Davutoğlu, işadamlarına seslendi: "Türkiye'deki olayları saptıranlara, algı operasyonları yapmak isteyenlere karşı burada el ele veriniz"

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Berlin'de Türk Büyükelçiliği'nde Türk işadamlarıyla buluşmada konuştu.

Başbakan Davutoğlu, "Sizden ricam, Türkiye'deki olayları saptıranlara, algı operasyonları yapmak isteyenlere karşı burada el ele veriniz. Size bunu soranlara bu basit soruyu sorun: Almanya'nın herhangi bir bölgesinde bir terör grubu orayı işgal etmiş olsa, Almanya nasıl bir tavır sergiler? Bir taraftan terörle mücadele ediyoruz, bir taraftan Irak ve Suriye'den gelen risklerle mücadele ediyoruz, bir yandan da hepinizin gurur duyacağı uluslararası faaliyetlere öncülük ediyoruz" dedi.

<< Önceki Haber 'Esad Şam'dayken mülteciler dönmez' Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER