Fas Kralı 6. Mohammed, Putin'le görüştü


Resmi bir ziyaret için Rusya'da bulunan Fas Kralı 6. Mohammed, 2'inci Dünya Savaşı'nda hayatını kaybeden Sovyet askerler anısına 1967 yılında dikilen Meçhul Asker Anıtı'nı ziyaret edip çelenk koydu. Ziyaretin ardından Kremlin Sarayı'na giden Fas Kralı 6'ıncı Mohammed Rusya Federasyonu Başkanı Vladimir Putin'le görüştü.

Görüşmeye, Fas tarafından kralın danışmanları Taieb Fassi Fihri ile Fouad Ali El Himma, Rusya tarafından Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile Rusya Federasyonu Başkanı Danışmanı Yuri Uşakov katıldı. İki lider, görüşmenin ardından, 7 anlaşma ile çok sayıda mutabakat zaptının imzalandığı törene başkanlık etti.

Faslı ve Rus bakanların karşılıklı imzaladıkları anlaşmalar, suçluların iadesi, hava ulaşım hizmetleri, çevre koruma ve doğal kaynakların makul kullanımı, deniz balıkçılığı, yatırımların korunması, askeri ve teknik bilgilerin korunması, uluslararası terörle mücadele alanlarında.

Ayrıca; enerji, bitki ve bitkisel ürünlerin sağlığı, veteriner denetimi, turizm alanında 2016-2018 yılları için ortak eylem planı, Fas Vakıflar ve İslami İşler Bakanlığı ile Rus Merkez Dini Teşkilatı arasında mutabakat anlaşmaları; Fas Milli Müzeler Vakfı ile Rusya Ermitaj Müzesi ve Kremlin müzeleri arası çerçeve anlaşması; mal varlığı ve araç dolaşımı ile ilgili bilgi paylaşım protokolü imzalandı.

Fas Kralı Rusya'ya ilk ziyaretini 2002 yılında gerçekleştirmişti. Bu ziyaretin ardından, özellikle deniz balıkçılığı, bilimsel ve teknik araştırma, uzay ve iletişim teknolojileri alanlarında ikili ilişkiler yeni bir ivme kazanmıştı.

Vladimir Putin ise 2006 yılında Fas'ı ziyaret etmiş ve bu ziyaret sırasında, adalet, deniz balıkçılığı, turizm, kültür, haberleşme, tarım, spor, sağlık ve bankacılık gibi birçok alanda anlaşmalar imzalanmıştı. CİHAN
<< Önceki Haber Fas Kralı 6. Mohammed, Putin'le görüştü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER