Filipinler'i yılın en büyük tayfunu "Melor" vurdu


Filipinler'i yılın en büyük tafyunu "Melor" vurdu. Şu ana kadar tayfunun etkili olduğu bölgelerden 750 bin kişi tahliye edildi.

Toplam 7 bin 107 ada ve adacıktan oluşan Filipinler'i yılın en büyük tayfunu "Melor" etkisi altına aldı. Melor Tayfun'unun, ülkeyi 2013 yılında vuran ve 8 bin kişinin ölmesine neden olan Haiyan Tayfunu'na benzer bir yol izlediği ifade ediliyor. Yetkililer saatteki hızı, 185 kilometreyi bulan şiddetli fırtınanın, ülkenin başkenti Manila'yı ve ülkenin üç büyük bölgesi Visayas, Mindanao ve Luzon'u etkisi altına alacağını açıkladı. Bu bölgelerde, tahliye merkezleri kuruldu. Şimdiye kadar ise 750 bin kişinin güvenli bölgelere aktarıldığı açıklandı.

Filipinler Atmosfer Jeofizik ve Astronomi Müdürlüğü, yerel adı "Nona" olan Melor Tayfunu'nun şiddetli yağmur, fırtına ve toprak kaymasına sebep olabileceği konusunda uyarıda bulundu. Ulusal Afet Risk Azaltma ve Yönetim Konseyi'nin direktörü Alexander Pama, tayfunun heyelan ve 4 metreye varan dalgalar oluşturmasının beklendiğini, elektrik ve iletişimde kesintiler yaşanabileceğini kaydetti.

Tayfunun etkili olacağı bölgelerde, okullar ve devlet kurumları güvenlik nedeniyle tatil ilan edildi. Ülkede 40 iç hatlar uçuşu iptal edilirken, 73 feribot ve yüzlerce balıkçı teknesinin denize açılması yasaklandı. Yaklaşık 8 bin kişinin limanlarda mahsur kaldığı açıklandı. Filipinler'de tayfunun etkisinin Perşembe gününe kadar hissedileceği bildirildi.

Filipinler'de her yıl yaklaşık 20 büyük tayfun etkili oluyor. CİHAN
<< Önceki Haber Filipinler'i yılın en büyük tayfunu "Melor" vurdu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER