Fransa: Suriye rejimi ateşkesi ihlal etti


Fransa, Suriye rejiminin dün Şam'ın banliyösünde sivilleri hedef alan hava bombardımanına sert tepki gösterdi.

Fransa Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, 'aşağılık eylem' olarak nitelendirilen saldırıyla Suriye rejiminin ateşkesi ihlal ettiği duyuruldu. Ayrıca Şam yönetiminin uluslararası toplumun siyasi çözüm çabalarını da baltaladığı kaydedildi.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Romain Nadal tarafından yapılan açıklamada, "Aralarında çocukların da olduğu sivilleri hedef alan bu saldırı, rejimin ateşkesi ihlal ettiğinin bir göstergesidir." ifadeleri kullanıldı. Olayın sorumlularının saldırıyla ilgili hesap vereceği kaydedildi.

Dün Türkiye de Suriye rejiminin saldırılarını kınamıştı. Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Suriye'de rejimin halka yönelik saldırılarına yeniden hız vermesini, bu çerçevede, Lazkiye'deki Türkmen köylerini topçu ve havan atışlarıyla hedef almasını ve Şam'ın Doğu Guta bölgesindeki Deyr Asafir'deki bir okul ve hastaneyi vurarak aralarında öğrencilerin de bulunduğu onlarca sivili katletmesini şiddetle kınıyoruz." ifadeleri kullanılmıştı.

Suriye rejiminin dün Doğu Guta'da bir okul ve bir hastaneyi hedef aldığı saldırıda 12'si çocuk olmak üzere 33 kişi hayatını kaybetmişti. CİHAN
<< Önceki Haber Fransa: Suriye rejimi ateşkesi ihlal etti Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER